De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Als het op het verdelen van de koekjes aankomt is Gwendolyn er als de kippen bij om ze te verbergen.

Als het op het verdelen van de koekjes aankomt is Gwendolyn er als de kippen bij om ze te verbergen.

maandag 12 november 2018 21:06
Spread the love

 

Het Boo Hoo van de Tjeven en de liberalen begint stilaan op een boek van Louis Paul Boon te lijken.

Deze keer bijgestaan door een meute Vlaams Nationalisten waarvan menigeen met collaboratievlekken op de regenjas rondwaard. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

 Zie ze doen, zie ze doen,

die van ’t rechts en katholiek fatsoen.

Economieprofessor Barry Eichengreen van de University of California in Berkeley, een autoriteit op gebied van de Grote Depressie in de jaren 30 verklaard in een interview in de krant De Tijd van zaterdag 10 november jl. het volgende:

 De woede tegen de elite is een voorspelbaar gevolg van een grote financieel-economische crisis waarbij banken gered werden en huiseigenaars niet.

Het zal tijd vergen alvorens de politiek het gezond verstand terugvindt.

 Ik weet niet of de professor hier nu specifiek naar Gwendolyn Rutten verwijst maar haar uitspraken in het VTM nieuws van 11 november jl. inzake de beleidsdeelname van PVDA aan het bestuur in Zelzate doen toch vermoeden dat ook bij haar het gezond verstand zoek is. Het kon uiteraard evengoed een verwijzing zijn naar Bart De Wever van N-VAde linksken hebben geen democratische hygiëne’, of naar Wouter Beke van CD&Vhoe durven ze.’

 “PVDA”, zegt Gwendolyn Rutten in de nieuwsuitzending, “zet in feite mensen op tegen andere mensen die een cent verdient hebben, dat leidt tot klassenhaat. “

Om in de context van de professor te blijven, kunnen dus volgens Gwendolyn Rutten sommigen bij PVDA het niet hebben dat de banken eerst een cent verdienden om daarna van de regering nog een cent te krijgen om hun vehikel recht te houden terwijl deze wansmakelijke dwaasheden uiteindelijk hebben geleid tot het verlies van andermans vaak enige woning of job.

Het mag gezegd, de rechtse meute spartelt hevig tegen.

En het is blijkbaar niet alleen de politiek die het gezond verstand moet terugvinden. Zo verklaard VOKA dat ze haar ondernemers zal oproepen om niet langer met het gemeentebestuur van Zelzate samen te werken.

 “Het idee van de wilde weldoeners die het geld gaan halen bij de rijken om het te verdelen onder de armen is onwaarschijnlijk naïef en ingegeven door een blinde ideologie”

 Geert Moerman – oproerkraaier bij VOKA

Dat zegt oproerkraaier en topman bij ondernemersorganisatie Geert Moerman in de krant De Morgen van vandaag, en dit naar aanleiding van een heffing op grote bedrijven binnen de regio die de nieuwe coalitie wil invoeren.

Eén ondernemer, Luc Felix, directeur van de lokale teerfabriek heeft het gezond verstand waarvan sprake blijkbaar wel al teruggevonden of misschien zelfs in pacht en zegt in de krant Het Laatste Nieuws “ Die paar duizenden euro’s extra kunnen we best aan.”

Bovendien is toch eerder het idee van de wilde schlechtmensch of böser mann zoals google mij aangeeft, die het geld gaan halen bij de armen om dan aan de rijken te verdelen onwaarschijnlijk idioot en ingegeven door blinde hebzucht. Het is nog altijd de kiezer, beste Vokamensch die het beleid bepaald, niet ene Geert Moerman.

Daar bovenop hebben we eerder vorige eeuw, ten tijde van de collaboratievlekken dus, mogen waarnemen hoe standvastig en ‘democratisch hygiënisch’ grote ondernemingen zijn. Velen zijn er op zijn minst gezegd niet armer van geworden en na WOII mochten sommigen het nog eens dunnetjes overdoen in de militaire industrie van de V.S., zij kregen amnestie, uiteraard. Zo proper is een oorlog immers ook weer niet. Wie echt rijk wil worden gedraagt zich dus beter naar de stand van de maan. 

take down
the paywall
steun ons nu!