De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Alles verandert, geloof me…

Alles verandert, geloof me…

maandag 6 juni 2011 17:44
Spread the love

In deze tijden waar we het jaar 2000 al minstens voor 11jaar achter de rug hebben begin ik het pas goed te beseffen; de natuur is niet vredig – erger nog : ze is dat nooit geweest, maar wel steeds in verandering. Dierensoorten hebben niet op de mens gewacht om andere uit de planeet te verdrukken. En een winter als die van bvb 2010, daar kunnen opa’s en oma’s ook niet goed tegen opscheppen, behalve dan dat er ook nog eens een oorlog bij kon komen – laat ons daar nog van gespaard blijven aub !

Al twee schooljaren houden Elias (12) en Sofie (14) het vol om vegetariër te blijven ! Niet omdat ze geen vlees lusten, zeggen ze zelf, maar om hun ecologische voetafdruk klein te houden. Als ik dit als grap voor deze blog zou verzonnen hebben zou het al niet mis zijn geweest, hè ? Maar neen : het is écht zo ! En vandaag werd ik nog eens even ongeduldig met mijn dochter toen ze weer aan het overdrijven was door overdreven laag de verwarming te zetten. Dit heeft me ertoe aangezet haar met opgeheven wijsvingertje te vermanen om voortaan alleen tijdens werkdagen de planeet te redden, niet op zondag ! Want dat zij zich diende te realiseren dat de planeet er ook geen belang bij had dat er triestige mensen op zijn oppervlak zouden lopen die beweren hem te willen redden. Mensen zonder humor kunnen niet helder denken. Op zondag mocht ze best eens aan haarzelf denken en wat genieten… tot groot jolijt van haar broertje, die de humor van wat ik met ernstige toon zei sneller door had.

Het zijn prachtige kinderen, en ik bedoel de huidige generatie; niet alleen de mijnen natuurlijk. Maar toch heb ik een beetje spijt dat ze zo vaak de indruk geven zo snel op te houden met ‘kind’ te zijn…
Vinden jullie dat ook niet ?

take down
the paywall
steun ons nu!