De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Allemaal naar Tihange op 17. September 2011:  Zeg Neen aan kernenergie!
Kernenergie, Hernieuwbare energie, Verzet, 17 september 2011, Tihange, Hoei, GDF-SUEZ en ELECTRABEL -

Allemaal naar Tihange op 17. September 2011: Zeg Neen aan kernenergie!

zaterdag 10 september 2011 01:12
Spread the love

Deze dag wordt een dag van verzet tegen kernenergie in België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Duitsland:  Tegen de kerncentrale in Tihange aan de Maas tussen Luik en Namen en tegen de Centrale van Cattenom in de Euregio (F/Lux/D) zullen demonstraties plaatsvinden.

Wij roepen in onze Euregio (NL,B,D) voor de eerste keer sinds 1982 samen op deel te nemen aan een grote gemeenschapelijke betoging tegen kernenergie. Samenkomst op zaterdag 17 september om 14 uur in het centrum van Hoei (Huy) Vandaar stappen we samen op naar de centrale van Tihange, waar we de betoging afsluiten en waar toespraken komen in de drie talen, creatieve acties Zullen plaatsvinden en waar ook muziek verzorgd wordt.

Wij eisen de onmiddellijke sluiting, op zijn laatst zoals voorzien in de wet van 2003 van de oudste kerncentrales van Tihange (T1) en Doel (D1 + 2)(bij Antwerpen) en de sluiting van alle andere centrales zodra dat technisch haalbaar is, en ten laatste volgens de wet van 2003.
Andere ondersteunende personen en organisaties allerhande worden met open armen onthaald om deze betoging tot een groot succes te maken en mee te helpen de kosten te dragen. We danken u al voor uw bereidwillige medewerking!
Rekeningnummer:
IBAN: BE95 5230 4315 3658
BIC: TRIOBEBB
Mededeling: BETOGING

Sluit aan bij het grote spandoek van Klimaat en sociale Rechtvaardigheid.
Onze centrale eis als KSR is: noch kernenergie, noch fossiele energie.  We hernemen onze stellingname van de Paasbetoging tegen kernenergie.

Na Three Mile Island et Tsjernobyl toont de Fukushima-ramp overduidelijk dat de kernenergie-industrie de veiligheid van de mensen bedreigt en met de toekomst van het leven op deze planeet speelt.
WIJ EISEN: – het uitstappen uit de kernenergie, simpelweg, zo snel als mogelijk en ten minste zo snel als de huidige wet voorziet ;
– het democratisch uitwerken van een sociaal rechtvaardig en ecologisch verantwoord overgangsplan naar een economie die enkel steunt op hernieuwbare energie.
GDF-SUEZ EN ELECTRABEL MOETEN DE FACTUUR BETALEN  Wij eisen een maximale belasting op de nucleaire rente, waarmee de overgang naar hernieuwbare energie gefinancierd zal worden. 

Bron : KSR/ CJS 

Luc Schrijvers is lid van KSR / CJS

take down
the paywall
steun ons nu!