De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Alle wegen leiden naar…

Alle wegen leiden naar…

zaterdag 12 maart 2022 09:33
Spread the love

Er was een tijd dat, welke weg men ook nam, men volgens het klassieke gezegde, ,uiteindelijk steeds in Rome terecht kwam. Tegenwoordig komt dat er op neer dat, om het even welke weg men neemt, men uiteindelijk zijn doel bereikt als men het maar lang genoeg volhoudt.

Er was een tijd dat epidemies, in deze ‘gemondialiseerde wereld’ ‘pandemieën genoemd, een natuurlijk gevolg waren van het door de mens verbreken van het biologisch evenwicht binnen een bepaalde habitat, en een reducering van hun aantal, dat evenwicht terug herstelde. Maar in de loop der tijden heeft de mens zichzelf verheven tot “schipper naast God”, en weet hij weet hij voor elke gevolg van zijn onnatuurlijk gedrag, wel een remedie te bedenken.

Zo worden dodelijke virussen, in afwachting tot men daar een entstof heeft ontwikkeld om die te neutraliseren, bestreden met lockdows, beperkingen van de bewegingsvrijheid, afstandsregels, en neus- en mondmaskers. Van zodra het overgrote deel van de bevolking met het min of meer efficiënte vaccin is ingeënt, ligt de ‘weg naar de vrijheid’ terug open, en klaar is kees, en terug naar het dagelijks leven…

Maar wie alle uitspraken van wetenschappers, virologen, politiekers en beleidsverantwoordelijken, en de ontwikkelingen en maatregelen van de  voorbije twee-entwintig maanden er op nagaat, wordt daar echt niet vrolijk van.

Vandaag blijkt de ‘weg naar de vrijheid’, bezaaid te zijn met anti-vaxcers, waardoor deze, maar ook alle gevaccineerden, een heel eind terug moeten, en zich opnieuw als gemaskerde zombies winkels en openbare gebouwen moeten.

Hoelang gaat deze coronacarrousel nog duren vooraleer dat men zich bewust wordt dat de Covid-1-vaccinatieverplichtingverplichting, voor iedereen,  dè ENIGE oplossing is?

Hoelang moeten wij het op die ‘weg naar de vrijheid’ nog volhouden, alvorens beleidsmakers bereid zijn die enige oplossing tot het te bereiken doel toe te passen?

Daarbij bedenkend dat, zowel hier als overal ter wereld,  het diezelfde personen zijn, die denken de wereldwijde klimaat- milieu- energie- en financiële crisis te kunnen te beheersen… Hebt U echt nog  hoop dat het ooit goed komt?

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!