De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Al wie daar zegt de reus die kom… Reuzenbouwen dag 3.

Al wie daar zegt de reus die kom… Reuzenbouwen dag 3.

woensdag 1 december 2010 20:30
Spread the love

We hebben met Katleen om 09.00 uur in de school afgesproken voor overleg over wat en hoe we vandaag de dingen zullen aanpakken. Het is woensdag 1 december 2010 en ook vanmorgen is de zon al volop van de partij. Geen koffie verkeerd als ritueel vandaag want de bistro is nog niet open. Dan maar zonder.

De verdere afwerking.

Zoals elke dag beginnen we met het zingen van het reuzenlied. Zelfs wij beginnen de engelse tekst al te kennen. Wij vragen aan de groepen dat ze elk hun reus halen zodat we kunnen zien wat er nog moet gebeuren. We doen bijkomende voorstellen om toch nog verder te zoeken rond de afwerking. De inspiratie en vindingrijkheid van de kinderen is enorm. Je geeft ze een voorzet en direct hebben zijn bijkomende ideeën. Er zijn er echter genoeg die zelf meerdere initiatieven nemen. Er gaat een enorme energie uit van de meeste kinderen. Anderen hebben dan weer iets meer hulp nodig. Gellukkig zijn er ook een paar ouders die vrijwillig komen helpen. Zij doen zeer goed werk in het assisteren.

Omdat al een paar groepen zo goed als klaar zijn met hun giant verzinnen we nieuwe opdrachten. We gaan deze die klaar zijn in een nieuwe groep samenbrengen. Zij kunnen zelf muziekinstrumenten maken om mee te nemen in de parade. Blikjes met wat steentje er in, houtjes met daarop bodempjes van blikken of kroonkurken. Simbalen uit grotere blikken. Alles wat maar enigszins lawaai kan maken komt in aanmerking. Daarnaast maken zij ook halskettingen, ringen en armbanden om de reuzen nog verder te versieren. Hiervoor worden petflesjes, kartonnen doosjes en plastiek dopjes gebruikt. Twee meisjes van klas 8  maken een spandoek om ook vrijdag mee te dragen in de reuzenstoet. De organsatie van de parade lijkt wel op deze van een betoging. Eigenlijk doe ik mijn gewone werk!

Resultaten.

Wij zijn onwaarschijnlijk en bijzonder aangenaam verrrast als we de eerste reslutaten zien van reuzen die klaar zijn. Wat een diversiteit aan resultaten. Wat een prachtige kunstwerken. En dit allemaal met wat afvalmateriaal. Zelfs de meest ondenkbare details worden verzorgd. Het is verbijsterend wat er allemaal gemaakt is. Foto’s vindt je op onze picassa:

Elke groep die klaar is met de werkzaamheden mag als beloning op de foto met hun reus. Sylvie weet wa te doen. Ze poseren toch zo graag en de meeste zijn ook nog fotogeniek. Ik tracht ondertussen de anderen verder aan te moedigen om hun giant tot in de puntjes af te werken. Het schijnt nog te lukken ook.

Voor we het goed en wel beseffen is al weer middag en moeten we opruimen. Iedereen helpt mee en zo is een inmense knutselruimte binnen de korste keren weer een plaats waar gespeeld kan worden. Sommige groepjes komen vragen of ze in de namiddag niet mogen verder doen. Ze willen nog verschillende afwerkingen aanbrengen. Wij zeggen dat het morgen ook nog kan.

Morgen.

Want morgen…

Morgen is het dag 4 en zal er nog veel moeten gerepeteerd voor de parade van vrijdag.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!