De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Aha-erlebnissen in de Jerusalem Post

Aha-erlebnissen in de Jerusalem Post

vrijdag 28 januari 2011 21:43
Spread the love

Net gelezen op Wikipedia (28 januari 2011, 21.05 uur):

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Egyptian_protests#cite_note-86

Lees onder het vierde kopje (“Reactions”) in het tweede stukje (“International”) de Israelische reactie. De auteur van het encyclopedie-artikel is, zoals nagenoeg altijd bij Wikipedia, onbekend en/of anoniem.

Het Israelische parlementslid Binyamin Ben-Eliezer (Arbeiderspartij) zegt dat Israel zijn steun verleent aan Mubarak en dat hij hoopt dat de opstand stilletjes zal uitdoven. 

Hij doet deze uitspraken in de Jerusalem Post van 26 januari 2011 (auteur van het artikel onbekend):

http://www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=205362

De vraag is nu: hoe representatief is hij? Het toont volgens mij in elk geval aan dat een deel van de Israelische politici erg bang is voor wat zou kunnen volgen. 

En kijk, na even verder lezen op de site van de Jerusalem Post stoot ik op volgend opiniestuk van ene Matt Lewis. Zijn stelling ( “I’m not advocating a Kissinger-esque “realpolitik” position here for the sake of preserving the status quo”, zegt mijnheer Lewis onderaan het artikel) is de volgende: “Mubarak was een schurk, máár: hij was ónze schurk” Het zou volgens mijnheer Lewis wel eens op Iraanse toestanden kunnen uitdraaien, iets waar ook het Israelische leger mee rekening houdt. Hieronder het adres van het artikel van Matt Lewis (geschreven op 27 januari 2011):

http://www.politicsdaily.com/2011/01/27/mubarak-would-toppling-egypts-president-be-good-or-bad/?ncid=txtlnkuspoli00000006

En een link naar het artikel over de mening van Israelische defensie-experts (auteur: Yaakov Lappin; geschreven op 28 januari 2011):

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=205580

Ben zeer benieuwd wat gaat volgen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!