De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Afscheidsmis Voor Mirco Schlitter

Afscheidsmis Voor Mirco Schlitter

vrijdag 4 februari 2011 13:13
Spread the love

Afscheidsmis Voor Mirco Schlitter
Gisteren avond was er in de Sankt Laurentiuskerk in Grefrath bij ökumenischen een afscheidsmis voor de 10jarige Duitse jongen Mirco. Precies vijf maanden geleden verdween de jongen spoorloos., zijn lot en de dader konden de recherche Mirco afgelopen week oplossen. Meer dan 600 mensen waren in de kerk aanwezig en verder volgden 500 mensen in de bittere kou de afscheidsmis op televisie schermen op de marktplaats . al tegen 18uur was alle plaatsen in de kerk bezet. De regionale deken Johannes Quadflieg begroette alle treurende. veel tranen werden gelaten wanneer Roman Siewert de brief van Mirco ’s ouders voorlas. Onze Mirco! Was een vriendelijke, levenslustig, altijd een lachend kind , vrijzinnig en temperamentvol . aansluitend na de preek van Sewiert overhandigde hij een geel plakkaat met dankbetuigingen van broers en zussen en nichten en neven en twee klasgenoten. Buiten op de marktplaats staken de mensen kaarsen aan en omarmden zich tegen 19.30uur was het einde van de kerkdienst waar de NRW –medium Medienministerin Dr. Angelica Schwall-Düren en de Viersener Schepen Peter Ortmann en hoofd commisaris Mönchengladbachs Hans-Hermann Tiere deelnam.
Veel mensen verlieten tijdens het orgelspel de kerk maar ook velen gingen naar voren naar het altaar en brachten een gebed bij de levens grootte foto van Mirco
 

take down
the paywall
steun ons nu!