De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Afkikken.

Afkikken.

zaterdag 4 december 2010 20:45
Spread the love

De zon staat al vrij hoog aan de hemel als we vandaag zaterdag 4 december 2010 wakker worden. Gisterenavond hebben we samen met Katleen, dochter Mary, de vrijwilligers Rosa uit Nederland die morgen na een verblijf van 7 weken terug huiswaarts keert en Liam uit Duitsland, lekker en uitgebreid gaan eten. Het succes van het reuzenproject mocht gerust gevierd worden. Dit hebben we dan ook gedaan. De maaltijd was heerlijk en de wijn heeft rijkelijk gevloeid.

Voor ons wordt het vandaag een overgangsdag. Het is onze laatste dag in Mcgregor. Morgen reizen we verder maar daarover kunnen jullie beslist meer lezen de komende dagen. We trachten onze blog verder aan te vullen met onze reisverhalen en foto’s die je kunt terugvinden op picassa.

We lopen er wat onwennig bij. Geen school vandaag en ook geen reuzenproject meer. De school ligt er verlaten bij als we er passeren. Alleen de reuzen zijn er nog aanwezig. Ze staan nog steeds op het schoolplein. Sommigen staan tegen de muur, anderen hangen wat tegen een boom. Maar allemaal zien ze er een beetje somber uit. Het lijkt wel of ze beseffen dat hun tijd voorbij is. Toch merken we ook wel dat ze het goed vonden. Al de aandacht die ze kregen van de kinderen en vooral de liefde en de warmte waarmee ze gemaakt zijn. We werpen nog een laatste blik op ze en beseffen dat we een beetje moeten afkikken.

De rest van de dag brengen we wat lummelend door en regelmatig gaan onze gedachten terug naar de afgelopen week. Ook ’s avonds tijdens de maaltijd bij Katleen thuis worden nog heel wat herinneringen opgehaald en foto’s bekeken. We nemen afscheid van Rosa die morgen terugkeert naar Nederland.

En wij,

Wij gaan morgenvroeg nog even langs Katleen om afscheid te nemen van haar en Mary.

Want morgen, start er voor ons waarschijnlijk een heel nieuw avontuur. De komende 8 a 10 dagen gaan we op rondreis en volgen een heel stuk van de gardenroute.

Maar daarover…

Lezen jullie de komende dagen meer!!!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!