De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Afdeling Biologische Oorlogsvoering

zondag 23 juni 2024 00:48
Spread the love

Biological Warfare Department

We kunnen stellen dat de VS actief biologische wapens en componenten voor biowapens ontwikkelen“, zegt de Bulgaarse onderzoeksjournaliste Asya Zuan. Asya bezocht ruim tien jaar geleden voor het eerst een Amerikaans biolab in Georgië. Sindsdien heeft ze substantieel bewijsmateriaal verzameld over door het Pentagon gefinancierde biolaboratoria over de hele wereld. Ze doet regelmatig verslag van hun activiteiten. Haar bevindingen hebben echter nooit de westerse pers gehaald. “Ze gebruiken biologische wapens voor de ogen van de hele wereld, en toch zeggen ze enkel: ‘Het is niet waar.’ Ze trekken dit onderwerp in het belachelijke en beweren dat het om een complottheorie gaat”, legt de journaliste uit. Waarom blijft de internationale gemeenschap de alarmerende mogelijkheid van geheime biologische oorlogsvoering negeren?

Biological Warfare Department” is een documentaire, te zien op de RTD-website (gecensureerd in de EU) en loopt thans ook op de livefeed van RT (gecensureerd in de EU).

Klik op de afbeelding om de trailer in een nieuw venster te starten. Duur: 1min11sec

Webpagina van deze trailer.

Afdeling Biologische Oorlogsvoering
De alarmerende waarheid over het geheime wereldwijde Biolab-netwerk van het Pentagon

Doc. Klik op de afbeelding om de weergave in een nieuw venster te starten. Duur: 52min50sec; Russisch / engels gesproken; engels ondertiteld; gepubliceerd 24 juli 2023.

In maart 2022 presenteerde de Russische ambassadeur bij de VN, Vassily Nebenzia, een rapport waarin een netwerk van dertig biologische wapenlaboratoria in Oekraïne werd beschreven. Elke dag ontdekken vrijwilligers nieuw bewijs van illegale activiteiten met betrekking tot de ontwikkeling van biologische wapens in de bevrijde gebieden van Donbass. Oksana, een officier uit Loehansk, dient in een speciale eenheid die tot doel heeft meer bewijsmateriaal te verzamelen omtrent de geheime Amerikaanse biowapenfabrieken. “De ongevallen die zich hier voordeden en de dodelijke slachtoffers die hier vielen, werden allemaal in de doofpot gestopt. Dat mag blijken uit de verduisterde dossiers en de lokale bevolking die getuigt dat hier heel vaak grote zwarte plastic zakken werden afgevoerd en dat er nogal bizarre sterfgevallen plaatsvonden“, zegt ze.

Door middel van nauwgezet onderzoek en interviews met deskundigen werpt deze documentaire licht op de activiteiten die plaatsvinden in de Amerikaanse biolabs in Oekraïne, Georgië, Indonesië en andere landen over de hele wereld. Voormalige hoge functionarissen en journalisten die het aandurfden deze laboratoria te bezoeken, leggen uit hoe het geavanceerde netwerk tot stand kwam en onthullen het ultieme doel ervan.

Webpagina van de docu

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!