De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ACV Puls/CNE betreurt keuze Rode Duivels voor luchtvaartmaatschappij Klasjet: ‘Dit is sociale dumping’
Opinie - ACV Puls/CNE

ACV Puls/CNE betreurt keuze Rode Duivels voor luchtvaartmaatschappij Klasjet: ‘Dit is sociale dumping’

De rode duivels zullen dit jaar met Klasjet, een Litouwse luchtvaartmaatschappij, vliegen. Klasjet vliegt als onderaannemer voor het Aviation factory. Niet met onze Belgische luchtvaartmaatschappij. De Europese transportvakbond en ACV puls/CNE beschouwen dit als sociale dumping.

maandag 7 juni 2021 19:11
Spread the love

 

De luchtvaartmaatschappij betaalt namelijk lonen van rond de 600 euro uit. Dit ligt ver onder het gemiddelde loon in Litouwen en een pak minder dan het Belgische minimumloon in de sector. Waarom vliegen de rode duivels niet met een Belgische luchtvaartmaatschappij? Of op zijn minst één die niet met schimmige werknemerscontracten werkt.

Hans Elsen, ACV Puls: “Het is zeer betreurenswaardig dat onze nationale voetbalbond geen oog heeft voor het sociale aspect in haar contracten. Onze rode duivels hebben een voorbeeldfunctie, ook als het gaat over werkomstandigheden.” In een jaar waarin de Belgische belastingbetaler en overheid miljoenen in haar nationale luchtvaartmaatschappij gestoken hebben geeft dit een fout signaal.

Didier LEBBE: “Afgezien van het feit dat de nationale luchtvaartmaatschappij geld heeft geïnvesteerd om een vliegtuig in de kleuren van de Rode Duivels te schilderen, is het betreurenswaardig om te zien hoe politici deelnemen aan een steriele, niet-productieve en absurde oorlog tussen luchthavens. Wat zou het probleem zijn geweest om op de luchthaven van Charleroi een vliegtuig van Brussels Airlines te zien vertrekken, als het werkelijk vanaf deze luchthaven gemakkelijker was voor onze spelers om te vertrekken? Vol trots aankondigen dat de spelers van de Belgische nationale ploeg met een Litouwse lagekostenmaatschappij zullen vliegen, is echt absurd.”

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!