De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Logo actie School zonder Racisme.
Bron: Facebook School zonder Racisme
School zonder Racisme vzw

Actie van School zonder Racisme

woensdag 11 maart 2020 19:52
Spread the love

Met de actie ‘Stay Woke’ richt School zonder Racisme vzw zich tot jongeren die het thema racisme en discriminatie bespreekbaar willen maken op school. Ze geven dat signaal door op vrijdag 20 maart het alarm van hun gsm te laten afgaan tijdens de les.

Aanleiding is de internationale dag tegen racisme en discriminatie op 21 maart. De actie loopt met de steun van de Vlaamse ScholierenKoepel VSK en 11.11.11. Leerlingen kunnen op de website van School zonder Racisme terecht om er de ringtoon te downloaden en vinden er ook een “EHBA”-gids: de Eerste Hulp Bij Alarm-brochure. Ook aan de leerkrachten is gedacht: er is zowel een EHBA-gids voor de leraar als een handige lijst met werkvormen die helpen om het thema racisme en discriminatie aan te pakken in de klas.

Verder wil School zonder Racisme de actie ook duidelijk zichtbaar maken. We vragen iedereen een oog op zijn/haar hand te tekenen en die van de klasgenoten en hiervan een foto te nemen. Vervolgens posten op sociale media met de hashtag  #staywoke en School zonder Racisme taggen op jouw foto!

 

Zie hier voor meer informatie.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!