De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Actie nu donderdag 28 oktober 2010 ” stop de opvangcrisis”
Vluchtelingen, Opvang, Winter, Dossier:vluchtelingen -

Actie nu donderdag 28 oktober 2010 ” stop de opvangcrisis”

dinsdag 26 oktober 2010 00:37
Spread the love

Op 28 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur roept ” stop de opvangcrisis” jullie allemaal op om mee te betogen op het Poelaert plein. Metro Louisa, tegenover het Justitiepaleis.

Dit om halt te roepen aan het falende opvangbeleid van asielzoekers. Het is onaanvaardbaar dat asielzoekers op straat en in hotels moeten slapen zonder fatsoenlijke begeleiding. Met de winter voor de deur is het hoog tijd dat er actie wordt ondernomen door de regering. We stevenen immers af op een humanitaire crisis. Het wordt tijd dat de regering een einde maakt aan deze opvangcrisis.

Wat gaan we doen?

We organiseren tijdens de voormiddag een mega sleep -in als symbool voor alle mensen die deze winter dreigen op straat te staan- dus breng een slaapzak of deken mee.
De boodschap zal muzikaal en met de nodige slogans ondersteund worden. Download alvast de actie-affiches vanaf maandag 25 oktober op www.zonderopvang.be

De 28ste zal om 11.00 uur een delegatie de verzamelde handtekeningen afgeven bij de eerste minister.
Heb je de petitie nog niet ondertekend? Ga naar www.zonderopvang.be (reeds meer dan 1800 ondertekenaars!)

Tot donderdag!

take down
the paywall
steun ons nu!