De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

aan Filip Pletinckx nethoofd Radio 1

aan Filip Pletinckx nethoofd Radio 1

zaterdag 8 februari 2014 01:30
Spread the love

Altijd benieuwd om meteen mee te zijn zet ik mijn radio op 1. 
De nieuwe programma’s die aangeboden worden kunnen mij echter niet bekoren, meer zelfs, ik kan het niet aanhoren. Meteen Mee Radio 1 vergezelde me wanneer ik dat wou, met uitzondering van de de zondagsmis en het gastprogramma. Met Radio 1 erbij was zelfs de afwas doen een plezierige bezigheid. 
Met Altijd Benieuwd is dat is nu veranderd, de programma’s De Bende van en Brakeland kan ik niet aanhoren. Ook Nieuwe Feiten over de middag komt niet hetzelfde over dan in de vroege avond. Het luchtige, populistische, geforceerd positivisme doen me denken aan de andere radiozenders. Meer bepaald als een mengeling tussen Radio 2 en Stubru. Voor het publiek dat zulke radio graag beluisterd is er reeds een markt. Ik denk dat u de Radio 1 luisteraar niet goed kent en in de steek laat. Qua muziek kan ik veel aanhoren, maar een stem die mij geforceerd probeert op te vrolijken hoef ik niet. Om de 15minuten me er aan doen herinneren dat het bijna weekend is op vrijdagnamiddag en me sterkte toewensen op maandagvoormiddag is echt niet nodig.
Liever een rustgevende, positieve, niet opdringerige stem die me net iets dieper informeert over allerhande zoals bij de vroegere Radio 1 programma’s.
Dat wou ik toch even kwijt.

take down
the paywall
steun ons nu!