De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Aan de kiezer

Aan de kiezer

donderdag 20 september 2018 17:06
Spread the love

Ik heb nooit een ambitie gehad voor een politiek mandaat.  Ik zou nooit nuttig kunnen geweest zijn in onze vorm van democratie.  Ik zag er immers de structurele fouten van in.  Er zijn er vele.  Een ervan is de onmogelijkheid om op de nuttige lange termijn beslissingen te nemen.  Omdat namelijk de herverkiezing primordiaal is.

Ik zou echt niet op een partij kunnen stemmen.  De particratie woedt nog sterk.  Weerom zit dit euvel in de politieke structuren gebakken.  De burger is malcontent, zeker een meerderheid.  In de regel uit hij dat door telkens weer op een andere partij te stemmen. Al voelt hij wel aan dat hij van de regen in de dop valt.  Bij de vreedzame acties kan hij echter “BLANCO” stemmen. Dat is trouwens een geldige stem ( ze worden geteld) en die is niet voor de meerderheid.  Het aantal blanco stemmen betekent een sterk (waarschuwings) signaal bij de vorming van de nieuwe ploeg.  Let wel : het is onbehoorlijk dat het FOD – verkiezingen, de media, de beroepspolitiekers daar verkeerdelijk of niet over berichten.  Waarom ze dat doen lijkt mij duidelijk en lelijk.

Iets verder vind je mijn lange termijn doelstellingen.  Die zelfs binnen de huidige democratieën onbereikbaar zijn en zullen blijven.  Daarvoor is de implementatie van ‘behoorlijk bestuur’ * nodig en voldoende.

 * “behoorlijk” is scherp gedefinieerd in de litteratuur (Google) .  Aub zoek op.

1° voldoende reductie van de wereldbevolking.  Is het zekerste en belangrijkste middel om de planeet te redden.  Ver daarna komen de te ontwikkelen wetenschappelijke methodes ( denk aan kernfusie) maar die komen misschien wel niet op tijd.

2° het implementeren van ‘behoorlijk bestuur’.  Druk nodig.  Via blanco stem bvb.

Over ‘behoorlijk bestuur’  las ik al zeer lang veel bestudeerde het op het hoogste niveau ( Ivm beursgenoteerde bedrijven die tot zulk bestuur verplicht zijn).

Ik stelde 10 concrete maatregelen op.

De eerste : een mens kan in zijn leven maar een mandaat uitvoeren.

Jullie zien van hier dat het politieke personeel mij niet graag ziet komen.

3°  een natieloze wereld.  Ik gooi dat in de groep, zoals we vroeger zegden.

Aan het werk of wa?

Ir. Louis Lagae, Kortrijk

.

take down
the paywall
steun ons nu!