De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

A Song a Day:  Nabindibo (DRC, BE), Katrien Bos (NL)

A Song a Day: Nabindibo (DRC, BE), Katrien Bos (NL)

dinsdag 23 oktober 2012 12:36
Spread the love

Opgericht te Brussel in de jaren ’90 slaagt Nabindibo er na twintig jaar nog steeds in het publiek te engageren en te betoveren met polyfone gezangen uit het Haut-Uélé district (Democratische Republiek Congo) Het koor werd opgericht door Bernadette Aningi en hier wordt ze vergezeld door dochter Anita Daulne, Baniel, Meta-Kabeya en Bawayi. Nabindibo inspireert zich voornamelijk op traditionele Afrikaanse muziekstijlen die thema’s zoals geboorte, huwelijk en sterfte onder de loep nemen. Keer op keer bezingen ze belangrijke levensmomenten waarmee iedereen vroeg of laat mee geconfronteerd wordt. Op ons podium brengen ze “Lili”, een lied dat verhaalt over hoe de naam van een grootmoeder aan haar kleinkind werd doorgegeven. Het lied is een bedanking voor dat eerbetoon.

Katrien Bos is contrabassiste van de groep ‘Quinteto Astor’, een Tango ensemble die zijn oorsprong kent in het Antwerpse conservatorium. Katrien is geen onbekend gezicht bij Muziekpublique, in 2011 ging ze voor ons project Queimada de uitdaging aan om  een solo uit te werken tijdens dit dansfeest. Voor deze gelegenheid creërde ze haar allereerste eigen Mazurka, nr. 1. Ze nam van de gelegenheid ook gebruik om te gaan experimenteren met loops, wat resulteert in een intens, intiem en meeslepend nummer. In deze video brengt ze die mooie avond nog eens tot leven voor het oog van de camera.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!