De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

957.549 e-mails kunnen alle Pia’s helpen!

woensdag 18 september 2019 19:22
Spread the love

Ook hebzucht is een ziekte!

 

De negen maanden oude baby Pia of althans haar ouders hebben ons met de neus op de feiten gedrukt. Het kind lijdt aan een zeldzame spierziekte en het bedrijf NOVARTIS dat deze lijdensweg minstens kan verzachten lijdt aan een minder zeldzame hebzucht.

957.549 SMS’en zijn inmiddels verstuurd en deze zorgen voor minstens 1.800.000 EUR aan inkomsten die de ouders van Pia dienen neer te tellen voor 1 injectie.

957.549 E-MAILS naar press.belgium@novartis.com met de boodschap ‘hebzucht is ook een ziekte’ kunnen er misschien voor zorgen dat mensen met teveel geld opnieuw beseffen dat ook een falend hart niets meer is dan een spierziekte die hebzucht heet. Maar boven alles, dat alle Pia’s ter wereld minstens diezelfde eerlijke kans verdienen die Pia vandaag krijgt.

Op www.teampia.be is alle info beschikbaar, ik hoef het niet te herhalen. Aan de ouders van Pia wou ik vragen de rest van het geld te investeren, niet in het verder rijk maken van hebzuchtige pharmabedrijven maar in een therapie die hebzucht voor altijd uit de wereld helpt.

 

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!