De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: Schone Kleren Campagne
Opinie - Schone Kleren Campagne

80 kledingmerken ondertekenen nieuw veiligheidsakkoord

Grote merken als H&M, Inditex (Zara), C&A, PVH (Tommy Hilfiger, Calvin Klein), en Bestseller (Jack&Jones, Vero Moda) hebben het nieuwe Internationale Akkoord voor Veiligheid en Gezondheid in de Textiel- en Kledingindustrie ondertekend. Schone Kleren Campagne en achACT roepen alle andere kleding- en textielmerken met productie in Bangladesh op om hun voorbeeld onmiddellijk te volgen. Zo kan het werk in Bangladesh worden verdergezet en opgestart worden in andere productielanden. Het nieuwe akkoord treedt vandaag in werking.

woensdag 1 september 2021 22:53
Spread the love

 

Bij de start van het internationale akkoord lanceert het internationale netwerk Clean Clothes Campaign een Brand tracker, om aan te geven welke merken hebben ondertekend en welke niet.

Op dit moment hebben bekende merken die in het land inkopen zoals H&M, Inditex (Zara, enz.), C&A, PVH (Tommy Hilfiger, Calvin Klein), en Bestseller (Vero Moda, Jack&Jones) hun handtekening gezet. Daardoor kunnen werknemers in honderden fabrieken er zeker van zijn dat de fabrieken waarin ze werken regelmatig worden gecontroleerd en proactief worden aangepakt, en dat ze toegang hebben tot een geloofwaardig klachtenmechanisme.

Naast C&A hebben ook de Belgische bedrijven JBC en Tex Alliance getekend. Andere grote merken die kleding laten maken in Bangladesh, waaronder Adidas, Mango en Primark hebben de nieuwe overeenkomst (nog) niet ondertekend.

Het is belangrijk dat in de komende dagen en weken zo veel mogelijk bedrijven zich inzetten voor de gezondheid en veiligheid van de werknemers in de kledingindustrie.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!