De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

75- jarige boekenbeurs opent de deuren !

maandag 31 oktober 2011 14:24
Spread the love

Gisterenavond is in Antwerpen de 75e boekenbeurs van start gegaan. Na de openingsceremonie met als belangrijkste spreken minister van cultuur Joke Schauvliege, ging deze jubileumeditie van start. Tal van bekend volk zoals Paul en Pascale Jambers, Pieter Aspe, Merho, Dieter Troubleyn, Lesley Ann Poppe, Paul D’hoore, Mark Eyskens, Jean Marie Dedecker, Herman Verbruggen, en nog vele andere gezichten die op één of andere manier aan een literair werk kunnen gekoppeld worden, waren aanwezig. Verder trokken een paar heel interessante boeken dit jaar onze aandacht. De nieuwste uitgave van het Guinness Book of records 2012, de nieuwste roman van Pieter Aspe SOLO, de jeugdthriller Chatroom van Helen Vreeswijk en het nieuwe politieke zware boek, Tobbback, Eyskens en De Croo.

Wat u de volgende dagen niet mag missen :

Ma 31 okt
• De 75 winnaars van de VIP-wedstrijd mogen als eerste binnen – hun beursbezoek begint om 9u met een persoonlijke rondleiding én een heerlijk champagneontbijt! 
• Op het Auteurspodium kunnen leerkrachten terecht voor sessies vol inspiratie op de Leerkrachtendag Basisonderwijs.
• Tussen 11u en 16u zijn er voor de Kidz leuke vertelsessies en doe-workshops in de Rode Zaal (net als iedere dag trouwens).

Di 1 nov
• De Themadag Leven in balans beheerst het programma van het Auteurspodium. Ook Nicci Gerrard komt langs, de vrouwelijk helft van het Britse thrillerduo Nicci  French. Lees meer over de themadagen en de speciale focusdagen.

Wo 2 nov
• Een goedgevulde dag op het Auteurspodium met o.a. literatuur (Bart Moeyaert, Annelies Beck, Annelies Verbeke, …), culinaire fotografie (Tony Le Duc), een workshop e-boek maken, een skype interview (met Lauren Kate), muziek (Dieter Troubleyn), sport (Svetlana Bolshakova) en de Uitreiking van de Inclusieve Griffel.
• Het is ook Ketnet-dag met wrappers Peter en Kristien, een King Size Boekenzoektocht en survivaltips van Bartel Van Riet (X-treem). 

BOEKENBEURS 2011 | Van 31 oktober tot 11 november in Antwerp expo | Bezoek de tentoonstelling ‘75 jaar Boekenbeurs’ in het Letterenhuis van 7 okt t/m 20 nov | www.boekenbeurs.be

take down
the paywall
steun ons nu!