De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

5 leuke dingen om te doen met je kinderen tijdens de zomervakantie

5 leuke dingen om te doen met je kinderen tijdens de zomervakantie

donderdag 6 augustus 2020 07:06
Spread the love

Zomervakantie met de kinderen in eigen land? Of gaan dit jullie dit jaar toch liever voor een ‘staycation’ oftewel een vakantie thuis? Goed idee! Er zijn genoeg activiteiten voor kinderen deze zomer. Laat je inspireren door onderstaande tips.

1. Een spannend fort in de nieuwe Hollandse Waterlinie

GeoFort is een spannend fort en interactief science center in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Er valt hier voor kinderen veel te beleven. Er is een ‘intelligent’ doolhof, een Vleermuisspeurtuin, je kunt er een roeibootje huren, er is een pannenkoekenrestaurant en meer. Vanwege het coronavirus werkt Geofort met timeslots van drie uur en (eenrichting)routes. En de meeste activiteiten vinden buiten plaats. Kijk voor meer info op https://www.geofort.nl/

2. Op blote voeten door het bos

Op het strand lopen we meestal graag op blote voeten. Maar wist je dat er ook speciale paden in het bos zijn waar je veilig en lekker op blote voeten kunt lopen? Kinderen vinden dit fantastisch, zelfs als het regent en ze lekker door de modder kunnen banjeren. Een blotevoetenpad is speciaal aangelegd om op blote voeten door de natuur te lopen. De ondergrond kan zacht gras zijn, maar ook fijn zand, grind, grote keien of houtsnippers. In Zuid-Limburg vind je bijvoorbeeld het BloteVoetenPark. En in het Gelderse Twello ligt het blotevoetenpad van het Hof van Twello. En dit zijn nog maar twee voorbeelden uit het aanbod van routes.

3. Op zomerkamp

Van surfkamp tot ponykamp, van musicalkamp tot techkamp. Tijdens de zomervakantie zijn er uiteenlopende zomerkampen voor kinderen. Een zomerkamp is een onvergetelijke ervaring voor je kids en een leuke manier om nieuwe vrienden te maken. Op zomerkampen.net vind je een handig overzicht van uiteenlopende zomerkampen in Nederland maar ook in België. Wees er wel snel bij om een plekje te reserveren. Mocht je wat aan de late kant zijn of je kinderen slapen liever thuis, kan je ook zomerspelen overwegen. Dat is net als kamp, maar dan alleen overdag. Ook handig voor werkende ouders. En vergeet niet om van tevoren de kleding en spullen die je kind meeneemt op kamp even te labelen met naamlabels. Dat kan op verschillende manieren, zoals je kunt zien op de infografie van Top Etiketten, het hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en het voorkomt een hoop gezoek en discussie.

4. Veilig zwemmen met de kinderen

Niks fijner dan een dagje zwemmen op een warme zomerdag. Maar is het water van de recreatieplas wel veilig? Waar kun je lekker en veilig met de kinderen gaan zwemmen? In Nederland zijn er 770 aangewezen zwemwaterlocaties waar de kwaliteitseisen worden gecontroleerd. Hierbij wordt gelet op de waterkwaliteit, maar ook op mogelijke risico’s op verdrinking. Op https://www.zwemwater.nl/ vind je een praktisch overzicht. Je kunt hier ook op postcode zoeken.

5. Vakantiehuisje of kamperen in de tuin

Leuk om samen in de tuin te doen: bouw een vakantiehuisje van hout en verf het huisje samen! Heb je een tent? De tent opzetten in de tuin kan kinderen ook al een echt vakantiegevoel geven. Zelfs een tent in de woonkamers met oude lakens kan al een enorm leuk tijdverdrijf zijn tijdens de zomervakantie. (Ook leuk voor een regenachtig weekend!)

Of je nu liever thuisblijft deze zomer of lekker met je kids op vakantie gaat in eigen land, je kinderen hoeven zich in ieder geval niet te vervelen. Er is genoeg te doen. Maar het is niet altijd eenvoudig om iedere keer weer leuke activiteiten te verzinnen, vooral wanneer je zelf nog aan het werk moet. Hopelijk hebben we je met deze tips kunnen inspireren!

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!