De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

4.Interuniversitaire Voetbaltoernooi – Startschot door Pascal Smet

4.Interuniversitaire Voetbaltoernooi – Startschot door Pascal Smet

woensdag 16 mei 2012 14:42
Spread the love

Belgian Student Platform organiseerde dit jaar op 12 mei zaterdag voor de 4de keer een interuniversitaire voetbaltoernooi te Brussel, Stade Sippelberg. Verschillende ploegen, welke uit universitaire studenten bestonden vanuit heel België, hebben hieraan deelgenomen. Het was een zeer ontspannende en geslaagde dag geweest, ook het weer stond aan ons zijde. De ploeg van Hasselt Xios speelde kampioen na een uiterst spannende finale tegen de ploeg van Antwerpen, met een stand van 5-4, welke uiteindelijk eindigde met penalty’s.

Het interuniversitaire voetbaltoernooi dat Belgian Student Platform elk jaar organiseerd verliep zoals gepland en was heel ontspannend. De studenten zullen zich na ongeveer een maand in de examenperiode bevinden. Hiervorens heeft BS.Platform Brussel getracht om de stress te verminderen door een sportieve activiteit in te lassen. Dit jaar hebben 15 ploegen vanuit heel België geparticipeerd aan het toernooi. Er waren twee ploegen vanuit Hasselt, twee uit Luik, vijf uit Brussel, twee uit Antwerpen, twee uit Gent, één uit Leuven en één uit Mons.

Het toernooi begon na de aftrap van Minister van Onderwijs Pascal Smet voor de match van de ploeg van Leuven tegen de ploeg van Antwerpen. Smet deelde zijn gedachten uit over de organisatie. Hij benadrukte het belang van het samenkomen voor dergelijke sociale activiteiten uit. “De studenten genieten van sportieve activiteiten, dit is heel belangrijk in deze tijd waar veel gebreken zijn in onze sociale omgeving”, aldus Pascal Smet. Hij zou ook aan gymnastiek doen, maar wegens een te drukke agenda heeft hij nu al drie maanden lang niet aan sport kunnen doen.

Uiteindelijk werd Xios Hasselt kampioen van het toernooi in de finale met een stand van 5-4. De match eindigde met een stand van 0-0, ook werd er niet gescoord tijdens de verlenging. De penalty’s hebben hier verandering in kunnen brengen.
De spelers van de winnende ploeg hebben elk ook een waardebon van €50 gekregen.

Hayri Arikan, voorzitter BS.Platform, deelt mee dat het interuniversitaire voetbaltoernooi steeds een groeiende succes kent. “Dit is nu al de 4de toernooi dit jaar en in de volgende jaren we willen het uitbreiden tot een grotere evenement. Onze bedoeling is om voor ontspannende activiteiten te zorgen voor de studenten. Voetbal was hiervoor het meest aangewezen”, aldus Arikan.   

De topscorer van het toernooi was Harun Kaya. En de beker van Fair Play werd toegewezen aan de ploeg van Brussel.

Voor meer foto’s : Klik hier

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!