De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

35 PV’s wegens wildplassen op het wereldfeest leuven

maandag 28 juni 2010 11:18
Spread the love

35 PV’s wegens wildplassen op het wereldfeest leuven op 29 mei 2010.
Ondanks de recente heraanleg van het bruulpark voor een kostprijs van 1,4 miljoen euro, waren de openbare toiletten gesloten. De vervangende containertoiletten kostten 50cent. Gezien het feest een alternatief publiek aantrekt, kunstzinnigen, werklozen, leefloners, mensen met weinig geld, waren veel bezoekers geschrokken van de prijs en daardoor zijn honderden bezoekers gewoon gaan wildplassen. Daarvan kregen 35 mannen een PV van de politie en kunnen ze zich verwachten aan een boete die kan oplopen tot 250 euro van de gemeentelijke administratieve ambtenaar.
Honderden wildplassende mannen zijn toch een uitdrukking van een falende organisatie.
Het wereldfeest staat in het teken van solidariteit met de armen, zwakkeren en onderdrukten in de wereld en dus vind ik  dure toiletten in tegenstrijd met de geest van het wereldfeest. De organisator moest zorgen voor gratis toiletten. Daardoor vind ik dat de organisator, de stad Leuven, medeplichtig is aan de overlast en dus de boetes zelf moet betalen.

Lees ook het artikel”vervolg op de 35 PV’s wereldfeest Leuven”

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!