De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

3 en meer goede redenen om geen hoofddoek te dragen !

3 en meer goede redenen om geen hoofddoek te dragen !

dinsdag 25 december 2018 13:31
Spread the love

Het haarverlies en het Vitamine D tekort is zeer groot bij Arabische vrouwen.
Dat was al langer bekend.
In Jordanië hebben wetenschappers het haarverlies aan het tekort aan vitamine D kunnen linken en het tekort aan vitamine D aan een tekort aan zonlicht.
Zonder het te zeggen raden ze het dragen van hoofddoeken af.

Haaruitval en ook osteoporose !
2 goeie redenen om geen hoofddoek of boerka te dragen.

En volgens een geleerde uit Qatar is er nog een 3de reden:
Vrouwen die té bedekt kunnen aan depressies gaan lijden.

Vitamine D is een essentiële voedingsstof die nodig is voor de opname van calcium en voor gezonde botten. Het lichaam kan calcium alleen optimaal uit voedsel opnemen als het voldoende vitamine D heeft. Vitamine D zit vooral in vette vis zoals haring, zalm en makreel, en in veel mindere mate het aan in zuivelproducten, eieren en vlees. Maar veruit de meeste vitamine D krijgt u door blootstelling van de huid aan zonlicht. Het wordt onder invloed van zonlicht aangemaakt in de huid. Aanbevolen wordt om elke dag tussen april en oktober minimaal een kwartier buitenshuis te zijn met onbedekt hoofd en handen.

(Bron: https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/osteoporose-en-de-rol-van-vitamine-d/wat-is-de-rol-van-vitamine-d-bij-osteoporose/item43736)

3 goeie redenen dus om eens een wandeling te maken op een zonnige dag met je haren in de wind.

Maar ook vruchtbaarheidsproblemen en miskramen kunnen het gevolg zijn van een gebrek aan zonlicht en het daarop volgend tekort aan vitamine D. 

Redenen genoeg dus om er eens goed over na te denken. 

Het oorspronkelijk bericht is wel in het Engels.

https://www.al-fanarmedia.org/2017/10/researchers-find-vitamin-d-deficiency-high-arab-women/?fbclid=IwAR0u6RX9IyVgKMrkn7jsRMn0BP1pLHfqNBtiJapMXCZBrzq-gAR-ijJnRiw

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!