De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

3 argumenten tegen 5G

3 argumenten tegen 5G

zondag 12 april 2020 14:20
Spread the love

Terwijl alle ogen gericht zijn op het aantal doden, ziekenhuisopnames en boetes wegens corona is er momenteel ook iets anders historisch aan de gang. De uitrol van een 5G netwerk. Meer en sneller internet. Da’s positief toch? Waarom is er dan toch een tegenbeweging? Brussel, Zwitserland, Nieuw-Guinea en Slovenië willen alvast (voorlopig) geen 5G op hun grondgebied.
Drie redenen waarom 5G slecht is in mijn ogen.

 

1. GEZONDHEID
Zoals wel vaker spreken wetenschappers elkaar tegen. De ene studie ziet geen gevaar voor de volksgezondheid, de andere wel. Wanneer er twijfel is lijkt het mij logisch dat er een afwachtende houding gehanteerd wordt. Hebben we dan niet geleerd uit asbest of sigaretten? Een afwachtende houding is er niet volgens mij omdat de economie nood heeft aan 5G. Economische groei is weer doorslaggevend.
Wat wel vast staat is dat heel wat mensen reeds (meestal kleine) kwaaltjes ondervinden bij 4G. Getuigenissen genoeg. Mensen die aan zendmasten wonen bv. of, zoals ikzelf, wanneer ze hun smartphone een tijdje vasthouden of tegen het lichaam dragen tintelingen in handen en keel ervaren en een warme onnatuurlijke gloed gewaarworden. Dat hoeft geen ramp te zijn, je kan je telefoon gewoon in een rugzak dragen, maar dit zijn mogelijks wel signalen van het lichaam dat er iets niet ok is. Het ene lichaam communiceert al sneller dat iets niet goed is dan het andere. De ene krijgt sneller hoofdpijn van alcohol of houtverf dan de ander.

 

2. MEER INTERNET HOEFT NIET
We zijn genoeg afhankelijk/verslaafd aan internet. Dat hoeft niet nog meer te zijn. Zulke afhankelijkheid maakt ons zeer kwetsbaar. Mensen voelen zich ‘kaal’ zonder smartphone bij de hand, onrustig willen we het ene of ander snel eens checken. Dit komt het algemeen welbevinden en het zen-gevoel niet ten goede.
Stel je eens voor dat internet, door een technische storing via een virus of door een aanslag op een belangrijke installatie, wegvalt voor een periode. De mensheid staat in zijn blootje. Chaos, paniek en een economische instorting zijn het gevolg. ‘Wie altijd maar vooruit wil verliest de weg terug’ zingt Stef Bos.

 

3. 5G IS DE VOORHOEDE VAN COMMERCIËLE DRONES
Hoera, leve de vooruitgang, daar waar nu nog enkele vogels vliegen die nog niet uitgestorven zijn door menselijk gedrag vliegen binnenkort drones.
Eens je er mee begint gaat het niet stoppen tot het op een muur botst. Net zoals het bij de wagen en het vliegtuig is gegaan. Onder het mom van vooruitgang en economische groei zullen er steeds meer drones boven ons hoofd vliegen. Steeds meer drones is dan weer slecht voor de mentale gezondheid van de mens. Ondanks het teveel aan vliegtuigen zien we nu nog min of meer een hemels zalige blauwe lucht en prachtige wolkenformaties. Dat is rustgevend om naar te kijken. Ook dit stukje prachtnatuur zal binnenkort door de mens vernield worden.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!