De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

zaterdag 21 januari 2023 12:18
Spread the love
Een weetje voor de muziekfans.
Kent u Bette Nesmith Graham? Nooit van gehoord zegt u?
Wacht dan even en lees onderstaand artikel, dan hebt u misschien een aha-erlebnis. Een publiek geheim en zelfs dat niet.
Bette Nesmith Graham heeft in de jaren 70 van vorige eeuw een potteke met een vloeistof uitgevonden dat we ongetwijfeld allemaal hebben gekocht in de papierhandel en gebruikt:
The Liquid Paper.
Que ???
In het potteke (het waren er later 2) zat een wit product met een borsteltje (in het andere een product om de vloeistof van het ene aan te lengen) waarmee je (ogenschijnlijk) onzichtbaar, tikfouten kon verbeteren op tikpapier tijdens het typen op de voorhistorische typmachine. (Voor hen die geboren zijn na 2010, zoek in Google)
Het product werd later opgevolgd door een klein zakje (ook te koop in de papierhandel, en gretig gebruikt door mensen die niet goed konden typen) met verschillende blaadjes in dat we Tipp-ex zijn gaan noemen, omdat het de echte naam was.
Het product in het potteke noemden we CORRECTOR.
Mevrouw Nesmith is er schatrijk mee geworden.
En dat is nog niet alles.
Doet de familienaam nog geen belletje rinkelen?
Mevrouw Bette Nesmith heeft nog een wereldberoemd product voortgebracht in de vorm een talentvolle Michel Nesmith, zanger- gitarist van The Monkees.
Hij heeft verschillende platen gemaakt maar één steekt er met kop en schouders bovenuit.
Zijn bekendste nummer “Rio” komt van de misschien niet zo bekende LP “From a Radio Engine to the Photon Wing” uit 1977. De platenhoes zegt misschien meer.
Het is een zacht heupdeinend liedje van 6 minuten, dat je doet wegdromen naar Copacabana beach waarover hij zingt, ook al was hij er nog niet geweest.
Tot slot, het laatste zinnetje van “Rio” is bekend, en grappig:
“Reno? Why Reno?
Not Reno, dummy.
Rio, Rio de Janeiro.”
Michael Nesmith overleed op 10 december 2021.
(Bron: Wikipedia, You Tube e.a.)

Illustratie

De de beste LP van Michael Nesmith

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!