De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Minckelerstraat in Leuven voert actie tegen veel verkeer

Minckelerstraat in Leuven voert actie tegen veel verkeer

maandag 22 november 2021 16:44
Spread the love

Een 50-tal bewoners van de Minckelerstraat in Leuven hebben zaterdagnamiddag op een ludieke wijze actie gevoerd tegen het vele verkeer dat momenteel in hun straat passeert. In de toekomst dreigt daarenboven de situatie nog meer onleefbaar worden als De Lijn zoals aangekondigd een extra buslijn door de straat aanleg om Sint-Maartensdaal te kunnen bedienen en projectontwikkelaar LGV in deze straat zijn project realiseert waarbij verspreid over zes gebouwen in totaal 157 appartementen en studio’s en 34 huizen met tuin gebouwd zullen worden. De bewoners vormden met touwen twee symbolische bussen en hielden tussen 14h30 en 15h een optocht door de straat hetgeen gepaard ging met de nodige verkeershinder.

“Omdat de Minckelersstraat sinds de invoering in 2016 van het circulatieplan op een verkeerslus ligt passeren er op een gemiddelde weekdag nu al bijna 3000 auto’s door de woonbuurt. Het auto- en vrachtverkeer neemt ook alsmaar toe door de nieuwbouwprojecten in het achterliggende Vaartkomgebied.

De plannen van het stadsbestuur en De Lijn voor aanleg van een nieuwe buslijn zullen nog eens extra 12 bussen per uur door de straat jagen. Om deze bussen in staat te stellen te passeren zullen ook de bomen in onze straat moeten sneuvelen.

Genoeg is genoeg voor de bewoners van deze straat. De situatie is nu al ronduit gevaarlijk voor voetgangers, fietsers en bewoners en voor de honderden jonge scholieren op de fiets. We eisen een duurzame oplossing om de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te herstellen en zien de komst van de buslijn absoluut niet zitten. We denken daarbij aan bredere, stoepen, meer groen en verkeersremmers”, aldus woordvoerder Herbert Lust.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!