De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Cahit Zorel.
Cahit Zorel

18 jaar onrecht ondergaan, het is genoeg

maandag 6 mei 2019 23:48
Spread the love

Mijn naam is Cahit Zorel. Ik ben een Koerd uit Turkije. Ik ben 47 jaar oud en leef in België sinds 18 jaar.

Gedurende 10 jaar was ik uitbater van een klein restaurant in Luik.

Ik ben gehuwd met een Belgische vrouw sinds vijf jaar en zal vader worden binnen drie maanden.

Als links politiek opposant ben ik sinds meerdere jaren het mikpunt van het Erdogan-regime en – meer onverwacht – ook van de Belgische Staatsveiligheid.

De Dienst Vreemdelingenzaken poogt inderdaad met alle middelen mijn regularisatie te verhinderen.

Op grond van een nota van de Staatsveiligheid word ik voorgesteld als de leider van een clandestiene marxistische organisatie, met name de DHKP-C, terwijl mijn activisme erin bestaat volkomen vreedzame manifestaties te organiseren (concerten, betogingen, conferenties …). In feite niets wat onwettelijk zou zijn.

Elk jaar ben ik aanwezig op het syndicaal 1 mei-feest in Luik of in Brussel en zeer talrijke personaliteiten van de civiele maatschappij kennen en steunen mij.

Op 7 juni 2018, terwijl ik kampeerde voor de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen in Brussel in de hoop om een datum te verkrijgen voor een audiëntie binnen een redelijke termijn, heeft een pro-Erdogan fanaat mij met een mes bedreigd.

De aanvaller heeft mijn spullen met zijn mes aan stukken gesneden en beloofde mij te zullen doden. Ik diende een klacht in, maar heb hem sindsdien niet meer gezien.

Eind juni heeft de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen mij gelijk gegeven en de beslissing tot weigering van regularisatie van de Dienst Vreemdelingenzaken nietig verklaard.

Terwijl ik dacht eindelijk geregulariseerd te zijn, ging de Dienst Vreemdelingenzaken in beroep tegen deze beslissing, onder voorwendsel dat ik de openbare orde zou bedreigen. Als bewijs voerde de Staatsveiligheid in zijn beslissing de agressie aan die ik had ondergaan.

Terwijl ik het slachtoffer was van een agressie met een mes heeft de Staatsveiligheid mij dus als schuldige aangewezen.

Op 25 april 2019 heb ik een Mars voor mijn rechten aangevat, vanuit Kinrooi, Vlaamse stad aan de Nederlandse grens, waar ik woon.

Ik zal als eindpunt van mijn tocht Brussel bereiken op woensdag 8 mei aanstaande.

Aarzel niet om mij tegemoet te komen.

Elke solidariteitsbetuiging is welkom.

Dank bij voorbaat         

 

Programma:

Maandag      
Van             : Diest                     13h30 
Naar           : Aarschot 

Dinsdag 
Van            :  Aarschot               13h30 
Naar          :  Leuven

Woensdag
Van           : Leuven                 10h00 
Naar         : Brussel  15h00  (Vreemdelingenzaken)
                   Boulevard Pachéco 44, 1000 Bruxelles

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!