De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

11 niet-medische voordelen van cannabis

11 niet-medische voordelen van cannabis

maandag 19 oktober 2015 15:13
Spread the love
Cannabis wordt gebruikt in twee omstandigheden: bij recreatief of medicinaal gebruik. Als je het zelf niet gebruikt om deze redenen dan vraag je je misschien wel af waarom iemand anders dat doet. Cannabis is ongelooflijk populair geworden bij mensen die het gebruiken als medicijn. Het heeft oneindig veel potentieel als medicijn bij ziekten als kanker en epilepsie tot glaucoma. Maar aan de andere kant krijgen recreatieve gebruikers dikwijls negatieve commentaar zoals stoner, hippie, … je kent het wel… Maar het is zo dat recreatieve gebruikers veel voordeel halen uit het roken of verdampen van cannabis. Het is niet alleen voor de zieken. Hier zijn elf voordelen die uit recreatief gebruik te halen zijn.

1. Opent je creativiteit
Mensen zijn gewoontebeesten. Opstaan. Gaan werken. Gaan slapen. Herhaal. Cannabis kan je uit je normale gewoontepatroon halen en je de mogelijkheid geven om anders te denken. Je kan er inventiever, artistieker en innovatiever van worden. Klinkt niet slecht, toch?

 2. Closer met je vrienden
Omdat wiet roken je in een andere realiteit brengt – een creatieve en fantasievolle realiteit- voelen sommigen dat hun remmingen wegvallen en dat ze in staat zijn om vrijer te spreken en denken met anderen. Diepzinnige gesprekken brengen je dichter bij elkaar en verbinden je met anderen op een manier die je nuchtere geest niet mogelijk zou achten. Voor zij die bang zijn om zich kwetsbaar op te stellen, don’t worry, deze momenten worden afgewisseld met hilarische conversaties waarbij je over de vloer rolt van het lachen.
 

 

 

 

 

 3. Eten smaakt lekkerder
Veel mensen krijgen de munchies (vreetkicks) als ze wiet roken. Hoe komt dat? Je zintuigen worden verhoogd! Als je high bent smaak, voel en hoor je alles beter.

 4. Out of the box denken
Cannabis kan verschillende manieren van denken openen die je gewone zelf niet zou kunnen vinden. De traditionele manier van denken staat op een laag pitje, terwijl fantasierijk en vanuit-verschillende-hoeken-belicht denken naar de voorgrond komt.

 5. Brengt jou en de anderen op dezelfde golflengte
Wanneer je out of the box denkt, kan je anderen ook overtuigen om het te zien zoals jij het ziet. En omdat zij ook high zijn, staan ze meer open om out of the box te denken. Uiteindelijk zullen jullie op dezelfde golflengte aanbelanden. Het is niet nodig om je punt of jezelf te verdedigen. Iedereen snapt het gewoon. Hoe heerlijk is dat niet?
 

 

 

 

 

6. Ontwikkel je talenten
Omdat je je creatief voelt en alle remmingen overboord gooit als je high bent, kan cannabis je helpen om je vaardigheden te ontwikkelen. Dit kan voor elke persoon verschillend zijn. Als je beschaamd bent kan cannabis je helpen om open te bloeien tot een praatgraag en extravert persoon.
Andere mensen ontdekken misschien nieuwe talenten zoals schilderen, musiceren of tekenen. Steek er eentje op en kijk welke kant van jou tevoorschijnt komt. Je zult verrast zijn welke talenten er binnen in jou liggen te sluimeren.

7. Voel je speels
Nu je een volwassene bent heb je verantwoordelijkheden en maak je belangrijke beslissingen. Dit is vaak stressvol en kan je een leeg gevoel geven. Cannabis kan je dat speelse en onbezonnen gevoel van uit je kindertijd teruggeven. Wie speelt er mee verstoppertje?

8. Geniet van de kleine dingen die het leven te bieden heeft
Door cannabis kijk je anders naar de gewone dingen in het leven. Ga naar buiten nadat je gerookt hebt. Neem de schoonheid die de wereld te bieden heeft in je op. Luister naar goeie muziek. Je zal de muziek horen en voelen op een ander niveau.
 

 

 

 

 

 9.Een ander perspectief
Omdat je je in een creatief en open bewustzijn bevindt kan je de dingen vanuit een ander perspectief bekijken. Mensen gebruiken cannabis om in een hoger bewustzijn te kunnen vertoeven. Het kan mensen gelukkiger en gevoeliger (mededogender) maken.

10. Activeert je zintuigen

Vergeet de koffiebuzz. Sommige cannabissoorten geven je zin en energie om er ‘s morgens meteen in te vliegen. Probeer Sativa-soorten uit, deze soorten geven je een enthousiaste high die je energie geven wanneer je het nodig hebt.

 11. Geef jezelf een pauze van het werk, anderen, stress en de realiteit
Hoewel cannabis gebruiken iets sociaal kan zijn, kan je het ook gebruiken om meer tot jezelf te komen. Neem die ‘ik’ tijd die iedereen eigenlijk wel eens nodig heeft. Afhankelijk van de cannabissoort die jouw voorkeur heeft, kan je de tijd gebruiken om creatief te zijn, na te denken of gewoon lui te zijn en wat te genieten. Het punt is dat je even wegstapt van de realiteit en focust op jezelf.

 Dus dat is het dan. Cannabis is niet alleen voor mensen die ziek zijn. Cannabis is een plant waar iedereen van kan genieten om zoveel verschillende redenen.

Origineel artikel: http://www.thestonerscookbook.com/article/2015/10/15/11-non-medical-benefits-of-marijuana/

Opmerking: In België is cannabis nog steeds niet legaal verkrijgbaar waardoor de kans op vervuilde wiet behoorlijk groot is. Alleen wanneer je zeker weet dat cannabis biologisch gekweekt werd, is de kwaliteit betrouwbaar. Daarnaast is er tevens door de illegale status weinig keuze qua sterkte. De cannabis op de zwarte markt is meestal zodanig straf dat het niet meer aangenaam is en velen vergelijken het hierdoor met harddrugs. Maar net als bij alcohol zijn er lichte en zware cannabisssoorten. Indien cannabis legaal verkrijgbaar zou zijn dan zou er veel meer keuze voorhanden zijn. Mensen die zeggen dat ze angstig en psychotisch worden van cannabis roken ofwel beter geen cannabis ofwel gaan ze beter op zoek naar lichtere of CBD-rijke cannabis. CBD vermindert de effecten van THC en zorgt voor een evenwichtig gevoel.

Het roken van cannabis in combinatie met tabak is heel ongezond! Puur roken of vaporizen zijn gezondere alternatieven.

take down
the paywall
steun ons nu!