De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nieuwkomers delen poëzie uit hun thuisland met Hallenaren.

100In1Day Belgium creëert maatschappelijke verandering met 100 buurtverbindende acties

donderdag 6 mei 2021 11:01
Spread the love

 

Op zaterdag 26 juni 2021 is het zover. Dan is het 100In1Day Belgium, hét feest van de actieve burger. Op die dag gaat de 100In1Day Belgium community voor maar liefst 100 positieve en creatieve buurtinitiatieven op 1 dag. Raampoëzie doorheen de wijk, initiatieven rond stadstuinieren, het promoten van voedselbossen, een receptendialoog doorheen de straat, een tijdelijke kunstgalerie, een culturele geocaching, … het is maar een greep uit de vele kleine en grote interventies die 100In1Day Belgium te bieden heeft. Je leest alles over de derde editie van 100In1Day Belgium in deze publicatie.

Het credo van 100In1Day Belgium is helder; zet maatschappelijke ideeën om in daden. Praten over stadsontwikkeling en beter samenleven is goed, actie ondernemen nog beter. De 100In1Day Belgium community is een inspirerende community die hokjes overboord gooit en gelooft in samenwerking en daadkracht voor maatschappelijke verandering. Of het nu gaat om een lokaal bestuur, een burgerinitiatief, een wijkcomité, een chirogroep of enkele buren – iedereen wordt uitgenodigd om acties op te zetten voor een meer verbonden en duurzamere samenleving.

Heb jij een creatief idee? Of laat je je liever inspireren door de databank boordevol buurtinitiatieven www.geniaallokaal.be? Van zodra je een keuze hebt gemaakt en je je engageert word je deel van een warme community van doeners. De 100In1Day Belgium community maakt deel uit van de groeiende internationale burgerbeweging 100In1Day. Sinds de oprichting van 100In1Day in 2012 in Bogotà, Colombia, werd het initiatief al in meer dan 30 landen georganiseerd.

 

Werk je bij een organisatie of lokaal bestuur en wil je samenwerken? Maak je deel uit van een burgerinitiatief of een groep geëngageerde buren met een wild plan en veel goesting om erin te vliegen? Stuur een mail naar 100in1day.belgium@gmail.com en we bekijken samen hoe we dit initiatief in jouw buurt, stad of gemeente vorm kunnen geven. 

Schrijf je hier in! 

 

Meer info?

www.curieus.be/nieuws

Facebook #100In1DayBelgium #100positieveacties #curieus

www.100in1day.org

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!