10 redenen waarom ik niet meedoe met de corona hysterie

10 redenen waarom ik niet meedoe met de corona hysterie

zaterdag 23 mei 2020 15:02
Spread the love
  1. De gevolgen van de maatregelen zijn te zwaar

De staat bankroet, werkloosheid, politie repressie, eenzaamheid, paranoïde angsten. De gevolgen van de maatregelen zijn ongezien. Nochtans is de dodelijkheidsgraad niet ongezien. In Zweden bijvoorbeeld waren december 1993 en januari 2000 dodelijkere maanden dan april 2020.

De financiële toestand van de staat noemde minister van financiën Alexander De Croo, na het zien van de cijfers van maart, vergelijkbaar met een oorlog. De economische gevolgen zijn momenteel nog moeilijk in te schatten maar het ziet er slecht uit. In India kwamen er 122 miljoen werklozen bij, in de VS in april 20.5 miljoen.  Mensen die het reeds moeilijk hadden zijn het grootste slachtoffer.

Strenge wetten zorgen voor spanningen. Miljoenen mensen hebben wereldwijd een boete gekregen wegens het overtreden van de corona maatregelen. In Spanje alleen al meer dan 800.000. Meestal mensen die kleiner wonen. In Anderlecht kwam de 19-jarige Adil om het leven nadat hij wegvluchtte voor de politie wegens het niet naleven van de lockdown. In de Parijse voorsteden braken rellen uit nadat een een 28-jarige motorrijder in Villeneuve-la-Garenne na een achtervolging levensgevaarlijk gewond raakte bij een botsing met een politievoertuig. In het Zuid-Franse Béziers overleed de 33-jarige Mohamed Gabsi, vader van drie kinderen, na een hardhandige arrestatie wegens het niet naleven van de avondklok.

De jongeren lijden mentaal het meest onder de maatregelen. Zij zijn nog in de opbouw van hun sociale weefsel, zij voelen zich ‘thuis’ niet altijd even ‘thuis’, zij willen leeftijdsgenoten ontmoeten, dansen en feesten. Dat mag niet meer, beslist door mensen die meestal ouder dan 40 zijn. Je bent maar één lente en zomer 18. Jongeren hebben een kans van 1 op 30.000 te overlijden als ze besmet raken maar moeten zich aanpassen om de ouderen te beschermen. Maar hebben de ouderen hun levensstijl aangepast om de jongeren te beschermen als het over het klimaat gaat?

 

2. De dodelijkheid is gelijkaardig dan die van de jaarlijkse griep

Eerst was het 3%, dan 2.3%. Nu zou de dodelijkheid ergens tussen de 0.5% en 0.1% liggen. Sterk afhankelijk van de leeftijd. Dat is vergelijkbaar met de griep. Al zijn er tegen de griep wel veel meer mensen immuun zijn dan tegen COVID-19.

 

3.  Snel ontworpen vaccins kunnen gevaarlijker zijn dan het virus

Wachten op een vaccin, we worden er mee om de oren geslagen.  De race om een vaccin snel te ontwikkelen heeft nadelen m.b.t. de veiligheid. Er is sowieso een risico slecht te reageren op een vaccin.  In de VS heeft de belangenvereniging Vaxxed 7.107 voorvallen van ernstige vaccinatie schade verzameld. Van getuigenissen over mensen die levenslang gehandicapt blijven tot gevallen met dodelijke afloop.  Bij het HPV vaccin tegen baarmoederhalskanker, aangeboden door de overheid aan pubermeisjes en recent ook aan jongens, geeft 10% aan bijwerkingen te ondervinden na vaccinatie. Vaccins genieten veel vertrouwen. De realiteit is echter complexer, de realiteit is zelden zwart-wit.

 

4.  Buiten is er minimale kans op besmetting.

Blijf binnen allemaal! Dat was de boodschap van de overheid. Nochtans zijn er sterke aanwijzingen dat het virus in de buitenlucht nauwelijks besmettelijk is. Zo toonde een onderzoek uit Hong-Kong aan dat slecht 1 iemand van de 7324 onderzochte patiënten in de buitenlucht was besmet. Besmetting vindt logischerwijs plaats binnen waar er niet voldoende verluchting is of waar het virus zich via het intern luchtcirculatiesysteem verspreidt. Getuige de vele besmettingen na de carnavalsfeesten, binnen de woon-zorgcentra of op de marineschepen. Verluchten is hygiëne. Gooi die ramen open!

 

5. Te lang de piste van longziekte gevolgd

Beademingsmachines hebben we nodig. Dat was lange tijd het mantra. Corona is een ziekte die de longen aantast en mensen met ernstig zuurstof tekort leggen we aan de beademingsmachine. Mensen die aan een beademingsmachine werden gelegd sterven opvallend vaak in de VS, 80% volgens de ene studie, 88% volgens een andere. Dokters getuigen dat patiënten bij bewustzijn in een kunstmatige coma worden gebracht en aan een beademingsmachine worden gelegd. Recenter onderzoekt brengt aan het licht dat COVID-19 meer is dan een longziekte. Het is een bloedziekte die op vele plaatsen het lichaam kan schaden. Zo ook de zuurstofopname, waardoor het volgens getuigenissen van artsen lijkt alsof patiënten zich zonder aanpassingsperiode vanop zeeniveau naar de top van de Mont Everts hebben verplaatst.

 

6. Maskers zijn absurd 

Ze kunnen tot hoofdpijn leiden wegens verminderde zuurstofopname. Ze zijn geen zicht. Wat voor boodschap geven we de kinderen dat de lucht die ze inademen gevaarlijk is? De zuurstof van Moeder Natuur is dan wel vervuild door menselijke activiteit, ze is heerlijk en (op de meeste plaatsen) gezond. Doe dat masker af, adem en voel je weer vrij.

 

7. Social distacing is onnodig

Anderhalve meter. Hoe lang is dat vol te houden? Nu al tot 31 augustus mogen er geen grote evenementen worden georganiseerd.  Evenementen die wel plaatsvinden moeten rekening houden met de anderhalve meter-regel. Dat is onnodig en niet vol te houden. Mensen zijn ultra-sociale wezens, we kunnen mentaal en fysiek niet zonder elkaar, we vullen elkaar aan en maken elkaar sterker.  Bovendien, zoals vermeld in punt 4. is er geen reden tot social distacing in de buitenlucht. Binnen enkele jaren wordt er gelachen als we terugkijken naar de absurditeit van het hopeloos proberen naleven van de anderhalve meter regel.

 

8. Te brede maatregelen

We hebben een breed pakket aan maatregelen genomen. Zo breed dat we wat vergaten te mikken op zij die het het hardst nodig hebben. De medisch zwakkeren. Ondanks de quasi neurotische hygiëne maatregelen zijn er toch vele besmettingen gemeld in de woon-zorgcentra.  We falen als het over de zorg omtrent ouderen gaat. Deze mensen laten verzorgen door mensen die ze niet kennen, gedurende maanden binnen zitten zonder bezoek, overlijdens in eenzaamheid. Drama’s speelden zich af achter de muren van de woon-zorgcentra. Laat ons er iets uit leren.

 

9. Lockdown geen succes

Volgens de statistieken berekend met een incubatietijd van twee weken is de lockdown op de meeste plekken ingegaan tijdens de piek van het aantal besmettingen. 66% van de mensen die ziek werden in New-York waren mensen ziek geworden tijdens de lockdown.  Landen met een minder strikte lockdown zoals Zwitserland of Griekenland hebben niet meer slachtoffers dan landen met harde maatregelen zoals Italië of Spanje. In lockdown-weigeraar Zweden is de situatie wel ernstig, de ziekenhuiscapaciteit is er echter nooit overschreden.

 

10. De voorspellingen, die voor paniek zorgden, waren gigantisch fout 

Zoals in punt 2 aangegeven zaten de eerste modellen qua dodelijkheid er gigantisch naast. Het model van de Briste epidemiologist Neil Ferguson voorspelde meer dan een half miljoen doden in Groot-Brittannië en 2.2 miljoen in de VS. In België zorgde de open brief van Professor Wim De Rave voor het begin van de paniekepidemie. Hierin werd gewag gemaakt van de mogelijkheid dat drie bakkers uit dezelfde buurt mogelijks samen ziek zouden kunnen vallen en van 150.000 ziekenhuisopnames in een optimistisch scenario. Er zijn bij mijn weten nergens drie bakkers uit dezelfde buurt moeten sluiten en er zijn tot nu toe 17.000 ziekenhuisopnames geregistreerd. Na zulke berichten, gretig overgenomen door de media, is de paniek ontstaan. Die paniek heeft de besluitvorming beïnvloed.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!