De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

1 mei voor Linkse Eenheid/ Links Front

1 mei voor Linkse Eenheid/ Links Front

zondag 29 april 2012 21:20
Spread the love

Oproep voor een strijdbaar 1 mei in Brussel, voor Solidariteit en Socialisme en voor een Linkse Eenheid/ Links Front, met verzameling op het Van Meenenplein te Sint-Gillis op 1 mei 2012 om 13h, waarna opgestapt wordt naar het Anneessensplein en aangesloten wordt bij de 1 mei-viering van ACOD-CGSP Brussel op het Rouppeplein.

Van het verleden naar de toekomst

In 2010 hield het Comitee voor een strijdbaar 1 mei haar laatste manifestatie voor Solidariteit en Strijd voor het Socialisme. In 2011 ontbonden de enkele aanwezigen nog voor het vertrek de manifestatie en waren het enkel 2 individuele leden van Europees Links, waaronder ikzelf, die het traject naar het Anneessens- en het Rouppe plein aflegden en aansloten bij de 1 mei viering van ACOD-CGSP Brussel.

Oproep door individuele leden van Europees-Links

Enkele individuele leden van Europees Links in België roepen voor 2012 alle linkse organisaties, links van de SP-a en Groen, op om te verzamelen op het Van Meenenplein te Sint-Gillis, individueel of als organisatie als teken van een strijdbaar 1 mei, voor Solidariteit en Socialisme en voor een Linkse Eenheid/Links Front.

Linkse Eenheid/Links Front in Europa
 
De strijd en inspanningen voor een verzameling van Links telt vele wegen en vele organisaties. Europees Links kan in België zoals Front de Gauche in Frankrijk, Die Linke in Duitsland, Bloqo de Esquarda in Portugal en Synaspismos/SYRIZA in Griekenland een kader of een begin vormen voor een politieke eenheid/front die momenteel in alle voornoemde landen goed is voor 12% van de stemmen in hun laatste verkiezingen.

Oproep aan personen, bewegingen, organisaties van links

De oproep voor een strijdbaar 1 mei gaat uit naar alle personen, organisaties en bewegingen die stappen willen zetten naar de opbouw van een Linkse Eenheid/Links Front in België en naar alle afvaardigingen van linkse partijen en Europees-Links met een aanwezigheid in Brussel en België.

Plaats van afspraak: Van Meenenplein in Sint Gillis (Brussels Hoofdstedelijk Gewest), 13h op 1 mei 2012
Traject: Er wordt opgestapt naar het Anneesensplein voor een kort moment van vrije speech, waarna aangesloten wordt bij de 1 mei viering van het ACOD-CGSP Brussel op het nabijgelegen Rouppeplein.

Oproep uitgaande van enkele individuele leden van Europees Links in België.
Contact: Jan Hertogen, mail: info@europees-links.org

Merci-bien pour traduire cet appel en français.
Thanks for the traduction of these appeal in englisch.
Danke für die Übersetzung von diesen Aufruf in Deutsch.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!