De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

1 mei aan zee 2011
Tijdingen, 1 mei aan zee 2011 -

1 mei aan zee 2011

woensdag 27 april 2011 09:37
Spread the love

VZW De Rode Vloot, een initiatief van ABVV, Bond Moyson en sp.a, pakt op de Dag van de Arbeid uit met een groot feestprogramma. Het evenement draagt de boodschap uit van verdraagzaamheid, solidariteit en democratie.
Middelpunt van het gebeuren is op een nieuwe locatie: het St. Petrus en Paulusplein.

De start van het feestprogramma wordt gegeven op zaterdag 30 april. Om 15 uur gaat de 6de Seniorendansnamiddag door. De Senioren worden verwend met een koffietafel en dansnamiddag op de tonen van “Pulle” Patrick Dupont gekend van de Oostensche revue en Kerstfeest voor alleenstaanden. Vooraf inschrijven bij ABVV, Bond Moyson en sp.a.
’s Avonds geeft Animo, de jongerenorganisatie van sp.a, enkele groepen de kans om op te treden. Met optredens van The Glücks en de Ravitailleurs, vanaf 20u, en als afluiter Dj La Kiki kan de avond niet meer stuk. De concerten zijn bovendien gratis toegankelijk.

Op zondag 1 mei gaat naar jaarlijkse gewoonte de 1 mei-betoging door.
Deze start uitzonderlijk aan het Pr. Stefanieplein (Bond Moyson) en dit om 10u45.
De betoging eindigt op het st. Petrus en Paulusplein waar de toespraken zullen plaatsvinden.
In de betoging voert Animo Oostende een opvallende actie: ‘WORK HARD PLAY HARD’. Met deze actie roept Animo op tot meer jobs en stevige, solide arbeidsvoorwaarden voor iedereen. Animo Oostende is niet akkoord met de besparingsplannen op Europees niveau, Animo Oostende kijkt vol argwaan naar de komende nationale besparingen, die werknemers de rekening doen betalen voor een economische crisis die zij niet hebben veroorzaakt. Met WORK HARD PLAY HARD lanceert Animo Oostende een eisenpakket, waarin we ondermeer oproepen voor meer geld voor jobs en de laagste lonen, degelijke arbeidsomstandigheden, een eerlijk fiscaal beleid en het behoud van de index en de vrije loonsonderhandelingen. Met deze eisen tonen we ons solidair met de werknemers. Werknemers werken hard, maar mogen het net daarom ook hard spelen en loon naar werk vragen.

Ook sp.a Bredene voert een ludieke actie rond wind.
De slogans die meegedragen worden zijn:
Voor sp.a: Stop de prijsstijgingen! Werkkracht – Koopkracht!
Voor Bond Moyson:  Gezondheidszorg: Belgisch of Vlaams maar zeker betaalbaar voor iedereen. Recht op gezondheid wereldwijd.
Voor ABVV: Competiviteitspact: nee! Solidariteitspact: ja! De index is van ons!
Voor ACOD: Bonussen voor iedereen!

Rond de klok van 12 uur zijn er de speechen van Chris Van den Bossche, provinciaal secretaris Bond Moyson, Erik Van Deursen, provinciaal secretaris ABVV en John Crombez, provinciaal voorzitter sp.a of Johan Vande Lanotte.

Vanaf 12.30 uur is het muziek geblazen: gratis optredens van The Green Onions (lekkere electrobeats), Ed and the Gators (gezapige bleus) en voor afsluiter For Use (trouwe gast met pure rockcovers).

Voor meer informatie: www.1meiaanzee.be
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!