De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

06 oktober 2011 schooldebat – boekvoorstelling een tip van de sluier

06 oktober 2011 schooldebat – boekvoorstelling een tip van de sluier

woensdag 14 september 2011 20:57
Spread the love

Schooldebat – boekvoorstelling

Met Karin Heremans (directrice Atheneum Antwerpen) – boekvoorstelling – “een tip van de sluier”
en Marc Geerts (directeur Andreas Vesalius Edegem) de visie van zijn school. 

Donderdag 6 oktober 2011 – 20.00uur – inkom gratis
Feestzaal Ons Huis – Drie Eikenstraat 65 – 2650 Edegem 

Karin Heremans is sinds 2001 directrice van het Koninklijk Atheneum aan de Rooseveltplaats in Antwerpen. In 2010 verscheen van haar het boek  “een tip van de sluier”. Karin Heremans maakt zich kwaad over de ongelijke kansen die kinderen hebben en de weinige doortastende houding van beleidmakers om daar, en aan de onderliggende problemen, iets te doen. Over haar boek en de toekomst van ons onderwijs discussieert ze met u en met Marc Geerts, directeur van de Edegemse gemeenteschool Andreas Vesalius. Marc Geerts heeft als directeur van deze school een antipest plan gerealiseerd. Valide en mindervalide kinderen leren elkaar op deze school beter kennen. Marc gaat voor een school met een open visie.

Zijn ze eigenlijk wel goed bezig. Schort er iets aan het onderwijs. Kan het onderwijs iets veranderen in onze maatschappij? Deze en nog vele andere vragen zullen wellicht aan bod komen.

De agenda van de avond

Nadat Karin haar boek “een tip van de sluier” aan u heeft voorgesteld zal Marc een woordje uitleg over zijn schoolvisie. Na de korte pauze is het aan u. Stel de vraag of vragen waarop u al lang een antwoord wilde hebben. Of stel die vraag die net bij u opkomt. Het debat volgt dan wel van zelf.

Meer info, andre.van.ekelenburg@pandora.be   tel 0486/26.66.15

Kijk ook op http://www.bloggen.be/aktief/

take down
the paywall
steun ons nu!