De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

’t Landhuis organiseert: SKILL SHARING²
Gent, DIY, Het Landhuis, Skill sharing -

’t Landhuis organiseert: SKILL SHARING²

woensdag 24 augustus 2011 16:40
Spread the love

Skillshare?

Wat is een skillshare? Een plaats, een moment waarop mensen nuttige vaardigheden en kennis kunnen uitwisselen. Gratis en voor niets. Gewoon, omdat we elkander zo fantastisch vinden.

We doen dit op een ‘doe-het-zelf’ (DIY) en coöperatieve manier: hoe meer we dit doen, hoe weerbaarder en veerkrachtiger we worden om met grote veranderingen om te gaan. En dat alles tussen de appelaars en perelaars, de kolen, tomaten, pompoenen, courgetten, en een totale pracht aan andere natuurlijke diversiteit. Met een DIY volxkeuken (alle hulp is dus welkom: kookt mee en leert om voor tientallen mensen te koken!) met overheerlijke veganistisch maaltijden, smakelijke biopintjes en organische vlierbloesemdrankjes en fruitsappen aan zeeeer democratische prijs.

‘T LANDHUIS is een een autonome, ecologische volkstuin in Warmoezeniersweg 10 in GENT. (langs ‘t water, voorbij het oefenterrein van KAA Gent en nog vóór de Cristallijn-schaatsbaan)

Intussen hebben we een rijk spectrum aan demo’s en workshops samen kunnen stellen (waarvoor dank, lieve workshop(st)ers!).

DeWereldMorgen.be

Programma:

Donderdag & Vrijdag: Vlijtige opbouwers welkom! Workshop composttoiletten bouwen!!

Zaterdag vanaf 12u:
* klimworkshop (ook voor kinderen)
* manuele houtbewerking
* massagetechnieken
* circusinitiatie voor kinderen
* zelf tattoeages zetten + zelf inkt maken
* introductie permacultuur (14 u en 17u)
* Bujinkan (zelfverdediging) (16u)
* Seiki (=voorloper van Reiki)
* anarchistische boekenstand (AK)
* veganistisch koken voor grote aantallen 😉
* demonstratie draagdoeken
* demo wasbare luiers
* modeshow met recupe kledij!

‘s avonds: zweethutceremonie en DIY akoestisch vrij podium en aansluitend gezamenlijke jamsessie (vrouw- en queervriendelijk!) bij het kampvuur! Brengt uw instrumenten en uw vurigste zangstem dus mee (en laat uw seksistische of homofobe liederen netjes thuis)!

Zondag vanaf 12u tot ong 23u30 (we proberen af te ronden na de volkskeuken):

* ecomenstruatie en
* baarmoederyoga
* wasbare luiers
* baby zindelijkheidscommunicatie (diaper free parenting)
* fotografie (14u)
* manuele houtbewerking
* massagetechnieken
* yoga en life coaching
* wol verven en spinnen en weven (12u tot ..)
* maak zelf je rocket stove en je zonnedroogoven
* circusinitiatie voor groot en klein
* permacultuur
* veganistisch koken voor grote groepen (!)
* anarchistische boekenstand (AK)

… en misschien wel nog méér!

Belangrijke praktische info:

* Neem drinkwater voor jezelf mee!!!
* Mogelijkheid tot camperen (neem je tent, slaapzak,.. mee)
* LAAT JE HOND(EN) THUIS!!*

Kom af, help een handje mee (koken!) en volg workshops of deel jouw kennis/ skills en laat ons iets weten op landhuis@riseup.net

Men zegge het voort! WELKOM IEDEREEN!

* Hoezeer we diertjes ook graag zien en hoe schattig we hondjes ook vinden, moeten we ook rekening houden met hygiëne, onze groentenbedden, katten, kittens en kippen, en we willen deze plaats vooral ook kindvriendelijk houden. Wij geven de voorkeur aan loslopende kinderen ipv loslopende honden…

Hieruit hebben we besloten dat honden NIET welkom zijn tijdens deze skillshare. We raden je aan om opvang te zoeken voor je hond of in geval van uiterste nood: je hond(en) CONTINU aan te lijnen, en *iedere* drol METEEN te verwijderen. ZONDER uitzondering.

Aangezien meerdere honden aan de leiband een absolute hel zijn voor zowel die honden als hun baasjes, willen we beroep doen op het gezond verstand van de hondeneigenaars: laat je honden dus aub thuis. Externe loslopende honden zullen NIET getolereerd worden. NO DOGS PLEASE!!! Bedankt voor jullie begrip!

take down
the paywall
steun ons nu!