Ng Sauw Tjhoi 

Studio ManiFiesta zoekt vrijwillige reporters

Studio ManiFiesta zoekt vrijwillige reporters die gepassioneerd zijn om mensen op het festival Manifiesta te interviewen. Ben jij onze nieuwe reporter ter plaatse?

maandag 8 juli 2024 14:02
Spread the love

Wie zoeken we?

Je bent jong of oud, maar vooral gedreven om te weten wat mensen op een festivalweide uitspoken en wat ze van ManiFiesta vinden. En je zou wel eens een diepergaand interview willen afnemen van een muzikant, schrijver, sporter, politicus, …. Euh, van de meer dan 100 sprekers die er dit jaar komen?

Je hebt al wel eens een microfoon vastgehouden en er iets in gezegd, of nog beter, je hebt je hart verloren aan radiomaken. Misschien ben je als een ‘vis in het water’ of een ‘spring in het veld’ live-gesprekjes begonnen voor je vlog, YouTube-kanaal/ Instagram/ Facebook of iets anders.

Of misschien heb je nog nooit iets met microfoons/ video/ radio/ audio, interviews/geluid en lawaai gedaan, maar wil je er nu eens helemaal ‘loos’ mee gaan?

Studenten journalistiek, communicatiewetenschappen, en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom; een goede praktijkervaring is altijd mooi meegenomen, toch?

Dan ben jij onze persoon ter plaatse op de festivalweide … jouw rechtstreekse lijn gaat nu open!

Wat te doen?

Ook het maken van ‘slow & deep‘-reportages is een genot! Evenzeer nodig en boeiend is het ‘snelwerk’: opnemen, interviewen, en tegen de klok uitzendklaar monteren (met technische ondersteuning) … Heb je een sterke maag? De koffie staat klaar! Welkom!

Materiaal: een eigen smartphone met een degelijke camera.

Verder heb je een eigen over-ear-hoofdtelefoon nodig, dat zou ideaal zijn, en neem sowieso oortjes mee! Een powerbank voor je apparaat is ook altijd handig.

En ook zeker: je eigen zelve, energie en empathie … en je goede humeur!

Focus: zeker op audio/video-live-opnames, maar ook op korte (en voorbereide) interviews en reportages staan op de wishlist van Studio ManiFiesta.

Thema’s: Manifiesta zit vol muziek, cultuur, politiek, sport, ambiance … mensen én ‘solidariteit’! Bekijk www.manifiesta.be ook op Facebook en de ManiFiesta-app!

Vrijwillig(st)ers van Manifiesta krijgen gratis catering en drank.

Inkomticket wordt door alle vrijwillig(st)ers zelf aangekocht als support aan ManiFiesta, ‘Het Feest van de Solidariteit’.

Output:

ManiFiesta SoundCloud & YouTube-kanaal.

Eigen ‘Studio Manifiesta’ webstek op festivalwebsite.

De eindredacteur en coach, de ervaren ‘magic monteur’ Michael Claisse, biedt ondersteuning bij opnames en montage (zowel audio als video).

De ervaren oud-VRT-journalist Ng Sauw Tjhoi staat klaar voor inhoud en format, interviewtips, coaching en eindredactie.

Met al jouw vragen kan je bij hem terecht:

call: 0477-280257

mail: tjhoi.ngsauw@gmail.com )

surf: www.manifiesta.be

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!