Hele wijken platgelegd. Schokkende beelden van lichamen zijn er in overvloed, meer dan 10.000, waarvan 3.000 kinderen. Foto: Wafa(Q2915969)/CC BY-SA 3.0
Stella Calloni,

Wereldwijd staatsterrorisme en Palestijnse Verschroeide Aarde

Als we toestaan dat in Gaza meer kinderen sterven in een paar uur dan in de verschillende conflicten wereldwijd, wat is dan de toekomst van onze landen? Dat vraagt de bekende Argentijnse schrijfster zich af. De mensen die vandaag over de hele wereld op straat komen om gerechtigheid te eisen voor het Palestijnse volk zijn een baken van hoop tussen zoveel duisternis, lafheid en medeplichtigheid die de mensheid degraderen.

dinsdag 7 november 2023 18:27
Spread the love

 

“Als je je ‘neutraal’ opstelt tegenover situaties van onderdrukking kies je de kant van de onderdrukker”, aldus Zuid-Afrikaans bisschop Desmond Tutu die in 1984 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg.

DeWereldMorgen veroordeelt de recente aanvallen van Hamas tegen Israëlische burgers, maar ziet die niet los van 75 jaar staatsterreur van Israël tegen het Palestijnse volk. Het internationaal erkende recht op gewapend verzet tegen een kolonisator is geen vrijbrief voor aanslagen op burgers. Een onderhandelde vrede kan alleen bereikt worden wanneer 75 jaar verdrijving, 56 jaar bezetting, kolonisatie en apartheid en 16 jaar blokkade van Gaza worden erkend als de oorzaken van dit geweld. DeWereldMorgen onderzoekt deze oorzaken die door de politiek en door mainstreammedia worden verzwegen, onderbelicht of ontkend, om zo een debat te stimuleren dat kan leiden tot onderhandelingen en vrede. (nvdr)

Straffeloos permanent geweld

Het recente offensief van de politiek-militaire organisatie Hamas vond plaats terwijl er steeds meer onteigeningen gebeuren die Palestijnse families dwingen hun land te verlaten, met permanente installatie van nieuwe nederzettingen, in strijd met alle internationale normen. Naast Hamas zijn ook nog andere organisaties actief die voortkomen uit het verzet van het Palestijnse volk.

Het is een volk dat sinds het midden van de vorige eeuw voortdurend het slachtoffer is geweest van terroristische acties van de Israëlische staat.

De fundamentalistische en koloniale regeringen van Israël oefenen dat permanent geweld tegen de Palestijnse bevolking blijkbaar uit in een sfeer van totale straffeloosheid. Die terreur tegen een bevolking die zich al in een situatie van overleven bevindt, komt bovenop de wreedheid van de kolonisten en cipiers die hen van huis en haard verdrijven.

2,2 miljoen Palestijnen die leven op een stuk land ingeklemd tussen de zee en een immense Israëlische muur, dat is ook terrorisme

Het feit dat twee miljoen tweehonderd duizend Palestijnen – waarvan de helft kinderen en jongeren – leven op een stuk land dat ingeklemd ligt tussen de zee en een immense Israëlische muur, is ook terrorisme. Terecht wordt het beschouwd als de grootste openluchtgevangenis ter wereld.

Vandaag zijn ze zonder omhaal veroordeeld tot uitroeiing. De duidelijkheid in de taal van de persoon die de eindverantwoordelijke is voor deze beslissing is angstaanjagend.

Hoe kan het dat er geen sterke internationale reactie is op de meest recente toespraak van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, als die oproept tot ‘een heilige oorlog van vernietiging’ tegen het Palestijnse volk? En dat terwijl hij het laatste klein gebied bombardeert dat nog over is van Palestina, nadat het al die jaren verder bezet is door opeenvolgende regeringen van de Israëlische staat?

De ‘final touch’

Netanyahu, die zelfs door een groot deel van de eigen Israëlische bevolking wordt beschouwd als een fundamentalistische, racistische supremacist, geeft in zijn boodschap openlijk en met angstaanjagende precisie opdracht tot de uitroeiing van het Palestijnse volk.

Bij de aankondiging van een nieuwe fase in het offensief in de Gazastrook verwees Netanyahu naar Amalek, een volk in de Hebreeuwse Bijbel dat de Israëlieten als wraakactie moesten uitroeien. ‘Herinner jullie wat de Amalek jullie volgens onze heilige Bijbel hebben aangedaan’.

De Bijbeltekst waarnaar hij verwijst, Samuël 15:3, gaat als volgt: ‘Ga nu en sla hen neer en vernietig absoluut alles wat ze hebben. Spaar hen niet, maar dood hen, zowel mannen als vrouwen, zuigelingen en peuters, ossen en schapen, kamelen en ezels’.

Dit tafereel beeldt de strijd uit van Joshua tegen de Amalekieten, de aartsvijand van de Israëlieten. Foto: Philip De Vere, Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Sectoren van het Israëlische volk hadden hun premier al aangeklaagd. Ze hielden grote mobilisaties tegen zijn totalitaire beslissing om een gerechtelijke hervorming op te leggen die door de meerderheid verworpen werd. Bovendien liet de hervorming hem toe beschuldigingen van corruptie en machtsmisbruik te omzeilen.

De acties van Hamas boden hem dan ook een geweldige kans om alle stemmen binnen en buiten het land die zijn ontslag eisten, het zwijgen op te leggen.

“Spaar hen niet, maar dood hen, zowel mannen als vrouwen, zuigelingen en peuters, ossen en schapen, kamelen en ezels”

Te midden van de maalstroom kon niemand duidelijk vaststellen wat de precieze aard was van het ‘offensief’ door de gewapende brigades van Hamas. Op geen enkel moment werd vrijgegeven of kon men zien waar het ‘bloedbad’ plaatsvond of wie de slachtoffers van dat ‘bloedbad’ waren. Het ‘bloedbad’ is bekend gemaakt via een verhaal zonder foto’s, wat onmogelijk te geloven is in een land dat een van de meest geavanceerde en sinistere veiligheids- en inlichtingendiensten heeft.

Dit heeft geleid tot twijfels over dat verhaal en tot het onderzoeken van alle stadia van het Hamas ‘offensief’. Er rijzen twijfels over wat er precies is gebeurd, in het bijzonder omdat Netanyahu zijn troepen zo snel heeft verplaatst, alsof alles al in stelling was gebracht voor de ‘final touch’ van de Palestijnse kwestie.

De twijfels zijn versterkt nadat men er niet in slaagde om een video te tonen die ‘iemand’ had opgenomen van kinderen die zouden zijn onthoofd door Hamas, een terreurdaad als dat effectief zo is. Er was al meer dan anderhalve week verlopen toen deze poging werd ondernomen om het grondoffensief te rechtvaardigen.

En hoewel er geen bewijs voor bleek maakte dat verhaal een stap in de richting van de bezetting van Gaza en een alles vernietigende etnische zuivering mogelijk. Een oud en terugkerend plan van het Israëlische fundamentalisme.

Ook zonder bewijs maakte het verhaal van de onthoofde baby’s de bezetting van Gaza en een alles vernietigende etnische zuivering mogelijk

Niets nieuws onder de zon

Het is gelijkaardig aan een aantal soortgelijke pogingen om valse video’s van aanslagen te presenteren, zoals gebeurde tijdens de laatste koloniale oorlogen van deze 21e eeuw. De wereld werd geterroriseerd met vermeende beelden rondgestuurd door terroristen waarop te zien was hoe ‘moslimbarbaren’ de keel van zogenaamde Britse of Europese gijzelaars doorsneden. Totdat uiteindelijk bleek dat de ‘beulen’ niet eens Arabieren waren, noch de geëxecuteerden ‘buitenlandse’ journalisten of militairen.

Het waren officieren van de speciale strijdkrachten, of huurlingen onder hun bevel, van landen die deel uitmaken van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), opgericht in 1949, zogenaamd om de grenzen van Europa te bewaken. Vandaag zijn die Special Forces de gendarmes van de westerse wereld, misdadig in al hun acties.

De verschrikkingen en mensenrechtenschendingen die door NAVO-huurlingen worden begaan, moeten nog aan de wereld getoond worden. We zijn de Iraakse gevangenissen al vergeten waar de officieren en soldaten van de invasietroepen de martelingen op beeld vastlegden waaraan mannen, vrouwen en kinderen werden onderworpen als slachtoffers van die invasietroepen.

Blijven we toestaan dat Israël waanzinnige misdaden begaat onder het voorwendsel van de slachtoffers van de nazi-holocaust?

De straffeloosheid waarmee ze oorlogsmisdaden hebben begaan en nog steeds begaan, zoals Israël vandaag, genocides waarbij duizenden en miljoenen mensen op gruwelijke wijze zijn gedood door invasie- en bezettingstroepen, die doden in naam van de westerse ‘democratie’ of om ‘humanitaire redenen’…

In haar boek ‘Operatie Condor’ beschrijft Stella Calloni hoe de VS in de jaren 70 en 80 een aantal militaire regimes aan de macht bracht in Latijns-Amerika.

Blijven we toestaan dat terroristische staten zoals de Verenigde Staten, Israël, Groot-Brittannië en andere doorgaan met het vermoorden van miljoenen onschuldige mensen over de hele wereld? Zullen we blijven toestaan dat de staat Israël waanzinnige misdaden begaat onder het voorwendsel van de slachtoffers van de nazi-holocaust in de Tweede Wereldoorlog?

Een voorbeeld is de gevangenis van Guantánamo, de militaire basis die door het Amerikaanse ‘humanisme’ in stand wordt gehouden op het illegaal bezette gebied van Cuba. Ze is een laboratorium voor martelexperimenten geworden, die op televisie zijn vertoond. Kan deze gevangenis onder deze omstandigheden blijven bestaan?

We blijven de geheime gevangenissen van het beschaafde Europa vergeten, de gruwel onder de gruwelen, en nu moeten we zwijgen over een van de grote misdaden tegen de menselijkheid die Israël in Gaza begaat en toestaan dat dit gebeurt? In deze laatste uren van 2 november heeft Israël tonnen explosieven gedropt in zijn dagelijkse bombardementen, wat op één lijn staat met de twee atoombommen.

Blijven we de mediacensuur accepteren die het imperialisme ons heeft opgelegd in het geval van Rusland-Oekraïne en nu Israël en wat er nog over is van Palestina?

Blijven we de mediacensuur accepteren die het imperialisme ons heeft opgelegd in het geval van Rusland-Oekraïne en nu Israël en wat er nog over is van Palestina?

Dit zijn de vragen in het licht van de intensiteit van wat er gebeurt in de Gazastrook, die ons terugvoert naar de herinnering aan Hiroshima en Nagasaki. De VS lieten toen twee atoombommen vallen op twee ongewapende bevolkingen tussen 6 en 9 augustus 1945 om hun effecten te ‘testen’.

Daarbij maakten ze ongeveer 300.000 slachtoffers, die op een gruwelijke manier stierven, terwijl de gevolgen van de blijvende radioactieve stralingen de levens van miljoenen mensen voor altijd getekend hebben. Vanaf dat moment hebben de regeringen van de Verenigde Staten wereldwijd meer en meer terrorisme toegepast.

Binnen de huidige omstandigheden en situaties is dit wat Israël en de Verenigde Staten vandaag doen in Gaza, op wiens bevolking ze de nieuwste generatie wapens en andere producten zoals witte fosfor testen. Dat rapporteren de heldhaftige artsen, die in Gaza aan het werk zijn zonder middelen, in een poging om levens te redden midden een humanitaire ramp zoals we die zelden live en direct te zien krijgen.

Als we toestaan dat daar meer kinderen sterven in een paar uur dan in de verschillende conflicten wereldwijd, wat is dan de toekomst van onze landen?

Als we toestaan dat een volk wordt uitgeroeid onder het mandaat van Netanyahu, als we toestaan dat daar meer kinderen sterven in een paar uur dan in de verschillende conflicten wereldwijd, wat is dan de toekomst van onze landen? Waar is de verdediging van de mensheid en wat laten we achter als toekomst voor miljoenen jongeren en kinderen?

Stella Calloni. Foto: ensamblecontenidos.com.ar

Onze regeringen moeten waakzaam zijn voor het gevaar van aanslagen in onze landen waar joodse gemeenschappen zijn, nog een horrorverhaal. Dit betekent dat er – zoals al jaren het geval is – opnieuw false flag aanslagen[1] kunnen plaatsvinden, waar we zo gewend aan zijn geraakt in de Verenigde Staten en Israël, om nog maar te zwijgen van Groot-Brittannië en andere landen.

Daarom eisen de mensen op straat over de hele wereld gerechtigheid voor het Palestijnse volk. Ze zijn vandaag een baken van hoop tussen zoveel duisternis, lafheid en medeplichtigheid die de mensheid degraderen.

 

Stella Calloni is een gerenommeerd Argentijns auteur en politiek journaliste. Ze is lid van de Argentijnse afdeling van het Netwerk ter Verdediging van de Mensheid

Bron: Terrorismo de estado mundial. Palestina tierra arrasada.

 

Note:

[1] Operaties onder ‘valse vlag’ zijn operaties die dusdanig zijn ontworpen dat het lijkt alsof ze worden uitgevoerd door andere entiteiten. Zij kunnen worden uitgevoerd door regeringen, ondernemingen en andere organisaties en zijn zowel geheim als clandestien. Een militaire operatie onder valse vlag mist de bescherming van het oorlogsrecht. (nvdr)

Nieuwsbrief

Ben je ook op zoek naar alternatieve informatie? Schrijf je dan in op onze dagelijkse nieuwsbrief.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!