Interview, Video - Frank Barat,

IIan Pappé: “Echte oorzaak geweld in Gaza nog steeds apartheidsstaat Israël”

Frank Barat sprak op 15 oktober met Joods-Israëlisch historicus Ilan Pappé, auteur van 'De etnische zuivering van Palestina', over de situatie in Gaza. Zijn voorspelling over wat Israël gaat doen als reactie klopt volledig: weerwraak en etnische zuivering, die naar genocide neigt.

zondag 5 november 2023 14:24

 

Dit interview ging door op 15 oktober 2023 , één week na de uitval van Hamas op 7 oktober. Op de vraag van Frank Barat wat Israël zou gaan doen gaf Ilan Pappé een antwoord dat volledig door de feiten sindsdien wordt bevestigd: blinde weerwraak en versnelde verderzetting van 75  jaar uitdrijving door een koloniale apartheidsstaat. Alleen de schaal van de actie van Hamas verraste hem, niet het feit zelf dat Hamas de strijd niet heeft opgegeven. ‘Je kan niet ongestraft miljoenen mensen blijven onderdrukken zonder dat er verzet zal komen”.

(voor Nederlandstalige ondertitels, klik op icoon rechts onderaan, 28:49)

 

00:00 Inleiding

02:05 Was jij ook verrast door de operatie van Hamas op 7 oktober?

09:40 Hoe verontrustend is dit?

15:22 Wat betekent dat in feite echt: Hamas uitroeien?

20:30 Heeft Hamas een langetermijnplan met deze operatie?

 

Zie ook interview Ilan Pappé met DeWereldmorgen. be, 14 december 2022 (14:28)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!