Foto: Wafa, Wikipedia / CC BY-SA 3.0 DEED
IPS

Minstens elf journalisten gedood bij luchtaanvallen in Gaza

Israël heeft al minstens elf Palestijnse journalisten gedood bij de luchtaanvallen in Gaza sinds de aanslagen van Hamas op 7 oktober. Dat laat het Palestijnse Journalistensyndicaat op maandag 16 oktober weten.

dinsdag 17 oktober 2023 16:06
Spread the love

 

Ook raakten twintig geaccrediteerde journalisten gewond bij de aanvallen op Gaza, en werden vijftig gebouwen van media-organisaties verwoest. Op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem stelde de koepelorganisatie van Palestijnse journalisten 45 misdaden tegen journalisten vast. Dat kan gaan van willekeurige arrestaties tot het met geweld verhinderen van journalistiek werk.

Trieste cijfers

De cijfers komen nadat op vrijdag bekend raakte dat  Reuters-journalist Issam Abdallah gedood werd en zes anderen gewond raakten bij een Israëlische luchtaanval op Zuid-Libanon. “De IFJ eist dat de Israëlische daders van deze misdaden worden berecht en gestraft voor internationale strafhoven. Misdaden tegen journalisten mogen niet onbestraft blijven”, zei de topman van de Internationale Federatie voor Journalisten toen in een reactie.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid liet op maandag weten dat Israëlische luchtaanvallen op Gaza minstens 2.750 Palestijnen gedood hebben en 9.700 anderen gewond sinds de aanslagen van Hamas op 7 oktober. Sinds 7 oktober zijn ook al 1.400 Israëli’s gedood, het Israëlisch leger meldt dat 289 van zijn soldaten omgekomen zijn.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!