Interview, Video, Mediakritiek -

Nu verkrijgbaar als e-boek: “Hoe het Westen oorlog bracht naar Oekraïne”: acht argumenten in 62 pagina’s

Terwijl etnische zuivering zijn bloederig spoor trekt door Gaza mogen we niet vergeten dat de oorlog in Oekraïne onverminderd doorgaat. In 62 pagina's slaagt de Amerikaanse auteur, historicus en activist Benjamin Abelow er in 8 sterke argumenten samen te brengen die aantonen hoe en waarom het Westen 'oorlog bracht naar Oekraïne'. Nu voor 10€ verkrijgbaar in Nederlandse vertaling als e-boek bij redactie@dewereldmorgen.be.

maandag 16 oktober 2023 15:35
Spread the love

 

Het mainstream verhaal van de krankzinnige maniak Poetin die zomaar een ander land binnenviel, gewoon omdat hij daar zin in had, klopt niet.

Zonder Poetin vrij te pleiten van zijn verantwoordelijkheid voor de invasie van Oekraïne en al de verschrikking die daar uit voortvloeit, toont Abelow’s boek de medeverantwoordelijkheid aan van de VS en de NAVO dat het zover is gekomen.

In dit interview legt historicus Benjamin Abelow uit hoe hij te werk ging om dit boekje samen te stellen. Meerdere Amerikaanse personaliteiten prijzen het resultaat:

“Voor al wie bezorgd is over de nationale veiligheid van de VS en vrede in Europa is dit boek essentiële lectuur”. Kolonel (op rust) Douglas MacGregor. Gedecoreerd voor dapperheid in de veldslag van 73 Easting in Irak. Voormalig directeur van het Joint Operations Center van de NAVO in SHAPE (in Casteau bij Mons).

“Een briljante, opmerkelijk beknopte uitleg van het gevaar dat de militaire betrokkenheid van de VS en de NAVO in Oekraïne heeft gecreëerd. Moet worden gelezen en overwogen door elke burger die in staat is rationeel en verantwoordelijk na te denken over Amerikaanse en Europese veiligheid”. Jack F. Matlock. Voormalig VS-ambassadeur in de Sovjet-Unie.

“Zeer goed gedaan… biedt argumenten die beter gekend zouden moeten zijn”. Noam Chomsky

Hoe bestellen?

Benjamin Abelow. Hoe het Westen Oorlog Bracht naar Oekraïne. DeWereldMorgen, Brussel, 2023, 59 pp. ISBN 978 9081 2863 43.. Het e-boek kost 10 euro!

Je kan het e-boek bestellen via overschrijving op onze Triodos rekening: BE20523042775156 – Naam: Getbasic vzw en als Mededeling: Boek Abelow. Maak een screenshot van de betaling en stuur het naar redactie@dewereldmorgen.be

 

(voor Nederlandse ondertitels, klik op icoon rechts onder in beeld)

Klik op de tijdcodes:

  • 00:08  Inleiding tot boek en auteur
  • 04:37  Uitbreiding NAVO mede-oorzaak oorlog
  • 08:01  VS wil economische draai EU naar Eurazië stoppen
  • 14:08  Soevereiniteit, NAVO-lidmaatschap en veiligheid
  • 19:18   Dankwoord aan de auteur

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!