Foto: Alisdare Hickson, Flickr / CC BY-SA 2.0
Open brief -

Dringende oproep van Palestijnse vakbonden: stop alle medeplichtigheid en bewapening Israël

De Palestijnse vakbonden vrezen voor een verschrikkelijk bloedbad en een grootschalige etnische zuivering. Zij richten een dringende vraag aan hun collega’s wereldwijd om hun oproep mee te ondertekenen. Delen, liken en verspreiden, is de boodschap.

maandag 16 oktober 2023 20:00
Spread the love

 

Israël heeft geëist dat 1,1 miljoen Palestijnen de noordelijke helft van Gaza evacueren, terwijl ze voortdurend worden gebombardeerd.

Deze meedogenloze eis maakt deel uit van het plan van Israël, gesteund door niet-aflatende steun en actieve deelname van de VS en de meerderheid van de Europese staten, om een ongekend en gruwelijk bloedbad aan te richten tegen 2,3 miljoen Palestijnen in Gaza en het etnisch volledig te zuiveren.

Sinds zaterdag heeft Israël Gaza willekeurig en intensief gebombardeerd en brandstof, elektriciteit, water, voedsel en medische voorraden afgesneden. Israël heeft meer dan 2.600 Palestijnen gedood – waaronder 724 kinderen – hele wijken met de grond gelijk gemaakt, hele families weggevaagd en meer dan 10.000 mensen verwond.

Sommige deskundigen op het gebied van het internationaal recht zijn beginnen te waarschuwen voor de genocidale daden van Israël.

Sommige deskundigen zijn beginnen te waarschuwen voor de genocidale daden van Israël

Elders heeft de extreemrechtse regering van Israël meer dan 10.000 geweren uitgedeeld aan extremistische kolonisten in het Palestina van 1948[1] en de bezette Westelijke Jordaanoever om hun escalerende aanvallen en pogroms[2] tegen de Palestijnen te vergemakkelijken.

De acties, bloedbaden en retoriek van Israël wijzen op het voornemen van Israël om zijn lang beloofde tweede Nakba[3] uit te voeren, waarbij zoveel mogelijk Palestijnen worden verdreven en een ‘Nieuw Midden-Oosten’ wordt gecreëerd waarin de Palestijnen in voortdurende onderwerping zullen leven.

Het antwoord van de westerse staten was er een van volledige en totale steun voor de staat Israël, zonder zelfs maar een vluchtige knipoog naar het internationaal recht. Dit heeft de straffeloosheid van Israël versterkt, waardoor het land carte blanche heeft gekregen om zijn genocidale oorlog zonder hinder uit te voeren.

Naast diplomatieke steun leveren westerse landen ook wapens aan Israël en subsidiëren ze de activiteiten van Israëlische wapenbedrijven binnen hun grenzen.

Terwijl Israël zijn militaire campagne opdrijft, roepen wij als Palestijnse vakbonden onze internationale collega’s en alle mensen met een geweten op om een einde te maken aan alle vormen van medeplichtigheid aan de misdaden van Israël. We vragen met de grootste urgentie een einde te maken aan de wapenhandel met Israël, evenals aan alle financiering en militair onderzoek.

We willen dat u onmiddellijk actie onderneemt om de bewapening van de Israëlische staat en de bedrijven die betrokken zijn bij de infrastructuur van de blokkade te voorkomen

De tijd voor actie is nu: Palestijnse levens staan op het spel.

Deze urgente, genocidale situatie kan alleen worden voorkomen door een massale toename van de wereldwijde solidariteit met het Palestijnse volk. Dat kan de Israëlische oorlogsmachine aan banden leggen.

We willen dat u onmiddellijk actie onderneemt – waar ter wereld u zich ook bevindt – om de bewapening van de Israëlische staat en de bedrijven die betrokken zijn bij de infrastructuur van de blokkade te voorkomen.

We laten ons inspireren door eerdere mobilisaties van vakbonden in Italië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, en soortgelijke internationale mobilisaties tegen de Italiaanse invasie van Ethiopië in de jaren dertig, de fascistische dictatuur in Chili in de jaren zeventig en elders waar wereldwijde solidariteit de omvang van koloniale wreedheid wist te beperken.

 

We doen een beroep op vakbonden in de desbetreffende sectoren:

  1. Om te weigeren wapens te produceren die bestemd zijn voor Israël.
  2. Te weigeren wapens te transporteren naar Israël.
  3. Hiertoe moties aan te nemen in hun vakbond.
  4. Om actie te ondernemen tegen medeplichtige bedrijven die betrokken zijn bij de uitvoering van de brutale en illegale belegering van Israël, vooral als ze contracten hebben met uw bedrijf.
  5. Druk uit te oefenen op regeringen om alle militaire handel met Israël te stoppen, en in het geval van de VS, de financiering ervan.

We doen deze oproep nu we pogingen zien om alle vormen van solidariteit met het Palestijnse volk te verbieden en het zwijgen op te leggen. We vragen jullie om je uit te spreken en actie te ondernemen tegen onrecht, zoals vakbonden in het verleden hebben gedaan.

Wij doen deze oproep in de overtuiging dat de strijd voor Palestijnse rechtvaardigheid en bevrijding niet alleen een regionale en mondiale strijd is. Het is een hefboom voor de bevrijding van alle arme en uitgebuite mensen in de wereld.

 

Ondertekenaars:

Palestinian General Federation of Trade Unions, Gaza.
General Union of Public Service and Trade Workers
General Union of Municipal Workers
General Union of Kindergarten Workers
General Union of Petrochemicals Workers
General Union of Agricultural Workers
Union of Palestinian Women’s Committees
Generation Union of Media and Print Workers
Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU)
General Union of Palestinian Teachers
General Union of Palestinian Women
General Union of Palestinian Engineers
Palestinian Accountants’ Association
Professional Associations Federation including:
Palestinian Dental Association – Jerusalem center
Palestinian Pharmacists Association – Jerusalem Center
Medical Association – Jerusalem Center
Engineers Association – Jerusalem Center
Agricultural Engineers Association – Jerusalem Center Veterinarians Syndicate – Jerusalem Branch.
Palestinian Journalists’ Syndicate
Palestinian Bar Association
Palestinian Nursing and Midwifery Association
Union of Kindergartens Workers
Palestinian Postal Services Workers Union
Federation of Unions of Palestinian Universities Professors & Employees
The General Federation of Independent Trade Unions, Palestin
The Palestine New Federation of Trade Unions
Palestinian General Union of Writers
Palestinian Contractors Union
Federation of Health Professionals Syndicates Palestinian Union of Psychologists and Social Workers

Om mee te doen, kunt u contact met ons opnemen via: workersinpalestine@gmail.com

X [Twitter]: WorkersinPales1

Insta: workersinpalestine

 

Bron van de oproep.

 

 

Notes:

[1] Met Palestina van 1948 worden de Palestijnse steden en dorpen bedoeld die in 1948 werden bezet en opgenomen in de nieuwe staat Israël (nvdr).

[2] Pogrom is een heftig en plotseling optredende vervolging van een minderheid. De term werd oorspronkelijk voornamelijk gebruikt bij de vervolging van Joden in Europa (nvdr).

[3] De Nakba, wat ‘catastrofe’ betekent in het Arabisch, verwijst naar de massale onteigening en deportatie van Palestijnen tijdens de Arabisch-Israëlische oorlog van 1948. Vóór de Nakba was Palestina een multi-etnische en multiculturele samenleving.

Nieuwsbrief

Ben je ook op zoek naar alternatieve informatie? Schrijf je dan in op onze dagelijkse nieuwsbrief.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!