Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

CIA voorspelde oorlog al in 2018, ‘morele’ rechtspraak in de VS, onvermijdelijke nieuwe wereldorde

De CIA voorspelde in 2018 al dat Rusland onvermijdelijk Oekraïne zou aanvallen als de NAVO doorging met zijn bewapening. In de VS kan je worden veroordeeld door rechters zonder wettelijke basis. BRICS, G20 en VN-Veiligheidsraad kondigen een nieuwe wereldorde aan, een nachtmerrie voor de supremacistische strategen in de VS en de EU. Tegendraadse informatie over de wereld vandaag en morgen.

vrijdag 29 september 2023 07:37
Spread the love

 

Reeds in 2018, vier jaar voor Rusland Oekraïne binnenviel, verwittigden leden van de VS-inlichtingendiensten dat de militarisering van Oekraïne door de NAVO Rusland ‘tot een dodelijk antwoord zou drijven’. Deze oorlog was niet alleen geprovoceerd, hij werd moedwillig met volle kennis van zaken geprovoceerd, omdat VS-ideologen menen dat een oorlog in Oekraïne ‘de VS-belangen zal dienen’.

 

Abortusmiddel Misoprostol. Foto: ourbodiesourselves.org

De standvastigheid van de mythe van de VS als een normaal democratisch land is verbazenwekkend, omdat ze zo flagrant in tegenspraak is met de feiten. Het rechtsyteem beantwoordt niet eens aan de basisnormen van billijke rechtspraak. Rechters worden verkozen met een politiek programma. Abortus is niet illegaal in de staat Nebraska, maar toch veroordeelde een lokale rechter zonder enige wettelijke basis de moeder van een meisje tot een gevangenisstraf voor het geven van abortuspillen, wegens haar ‘immoreel gedrag’

Een boeiend gesprek tussen Indiase, Amerikaanse en Braziliaanse economen. Politieke leiders en mainstream media in de VS en de EU blijven het ontkennen maar er komt onvermijdelijk een nieuwe wereldorde aan, waarin de EU en de VS nog machtige spelers blijven, maar niet langer de enige supermacht zullen zijn.

Daar gaan BRICS, G20, G77 en de VN-Algemene Vergadering over, over een multipolaire wereld waar de VS (en de EU in hun kielzog) niet meer de eerste en ‘enige’ viool spelen. Dit is een gruwelijke nachtmerrie voor de enen, maar de normale gang van zaken in een veranderende wereld volgens het grootste deel van de wereld buiten de eigengereide bubbel van het zelfverklaarde ‘vrije Westen’.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!