©dewereldmorgen.be

E-boek: Hoe het Westen Oorlog Bracht naar Oekraïne

Het e-boek ‘Hoe het Westen Oorlog Bracht naar Oekraïne' vat in 8 bondige hoofdstukken samen waarom het niet volstaat de Russische invasie in Oekraïne te veroordelen, zonder de context en de geschiedenis te erkennen van wat eraan voorafging. Abelow’s besluit is duidelijk: “Het Westen is mee verantwoordelijk voor deze oorlog”. Ons eerste eigen e-boek kan je hier bestellen.

dinsdag 5 september 2023 14:47
Spread the love

 

‘Hoe het Westen Oorlog Bracht naar Oekraïne’ is de vertaling van het gelijknamige boek van VS-historicus en politiek analist Benjamin Abelow.

Benjamin Abelow heeft in Washington DC gewerkt, waar hij schreef, lezingen gaf en lobbyde bij het congres over het kernwapenbeleid. Hij heeft een bachelordiploma in Europese geschiedenis van de University of Pennsylvania en een doctoraat geneeskunde aan de Yale University of Medicine. Zijn andere onderzoeksinteresses zijn traumapsychologie, waaronder oorlogstrauma.

Meerdere Amerikaanse experts, diplomaten en analisten prijzen dit boek aan: voormalig ambassadeur in de Sovjet-Unie Jack Matlock, hoogleraar politieke wetenschappen aan de University of Chicago John Mearsheimer, voormalig directeur Joint Operations Centre van de NAVO in Casteau (B) kolonel (o.r.) Douglas Mcgregor, hoogleraar Russische politiek aan de University of Kent Richard Sakwa e.a.

DeWereldMorgen.be biedt het aan als zijn allereerste e-boek. Noam Chomsky las het: “Zeer goed gedaan… biedt argumenten die veel beter gekend zouden moeten zijn”.

Noam Chomsky las het: “Zeer goed gedaan… biedt argumenten die veel beter gekend zouden moeten zijn”.

Hoe het Westen oorlog bracht naar Oekraïne werd door een groep vrijwilligers vertaald, en verschijnt als e-book bij DeWereldMorgen. Exclusief voor vertaling schreef politiek wetenschapper en professor internationale politiek aan de Universiteit van Antwerpen Tom Sauer een voorwoord.

Uit het voorwoord van Tom Sauer:

“Voor alle duidelijkheid: Abelow is zich bewust van zijn positie. Hij stelt meerdere malen in zijn boek dat hij het gedrag van Poetin niet goedkeurt. Hij wil het enkel verstaan. Datzelfde geldt trouwens voor Mearsheimer, Chomsky, Jeffrey Sachs (Columbia University), Henry Kissinger en mezelf. 

Wij zijn geen Poetin-lovers, wel Poetin-Verstehers. En daar is niets mis mee. Empathie, geen sympathie. Want als we een oplossing willen bedenken – en dat zal niet eenvoudig zijn – dan zullen we tenminste moeten weten wat de onderliggende beweegredenen zijn van elk van de actoren, inclusief die van Rusland

Wij zijn geen Poetin-lovers, wel Poetin-Verstehers. En daar is niets mis mee. Empathie, geen sympathie. Want als we een oplossing willen bedenken – en dat zal niet eenvoudig zijn – dan zullen we tenminste moeten weten wat de onderliggende beweegredenen zijn van elk van de actoren, inclusief die van Rusland.”

Met dit boek bij de hand heb je alle nodige argumenten voor het andere discours over de oorlog in Oekraïne.

Benjamin Abelow. Hoe het Westen Oorlog Bracht naar Oekraïne. DeWereldMorgen, Brussel, 2023, 59 pp. ISBN 978 9081 2863 43.

Het e-boek kost 10 euro!

 

Hoe bestellen?

Je kan het e-boek bestellen via overschrijving op onze Triodos rekening: BE20523042775156 – Naam: Getbasic vzw en als Mededeling: Boek Abelow. Maak een screenshot van de betaling en stuur het naar redactie@dewereldmorgen.be

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!