Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Wie controleert Afrika? Wat met The Guardian, de Syrian-American Council?

De echte agenda van The Guardian kan niet meer tegengesteld zijn aan de mythe die de krant in stand houdt. De Amerikaanse lobbygroep Syrian American Council heeft veel prioriteiten, het leven van de Syrische bevolking is er geen van. En wie controleert Afrika nu echt?

vrijdag 25 augustus 2023 09:51
Spread the love

 

Foto: Bryantbob/CC BY-SA 3:0

De Britse krant The Guardian profileert zich al heel zijn bestaan als de linkse luis in de pels (‘de bewaker’) van het Britse establishment. Ooit was dat wel zo, maar die tijden zijn al lang voorbij. Het imago is er nog maar de feiten tonen een ander beeld.

Deze krant geeft een misleidend beeld van wat de Britse regering in de wereld doet en heeft alle middelen ingezet om het sociaal alternatief van Jeremy Corbyn te fnuiken. Wat deze krant echt doet is de mythe propageren van Groot-Brittannië en de VS als zachtaardige wereldactoren, zoals deze analyse van Declassified UK aantoont.

“Hef de sancties tegen Syrië niet op om de slachtoffers van de aardbeving te helpen”. Foto: thegrayzone.com

Syrisch-Amerikaans journalist Hekmat Aboukhater ging undercover naar een conferentie van de Syrian American Council, een lobbygroep die ijvert voor nog hardere sancties tegen de Syrische bevolking en voor het onverminderd behoud van de sancties na de aardbevingen van 6 februari 2023.

Deze organisatie wordt volledig gefinancierd door Syrisch-Amerikaanse miljonairs in de VS en verzet zich tegen elke poging om de burgeroorlog in hun vaderland te beëindigen. Een publicatie van The Grayzone.

De Amerikaanse onderzoeksjournalisten Diego Ramos en Max Jones spraken op hun videoprogramma Journalists for Sale een uur lang met Nigeriaans journalist en filmregisseur David Hundeyin over de situatie in West-Afrika na de staatsgreep in Niger en de dreiging van militaire escalatie.

Hundeyin heeft gepubliceerd over de corruptie van Nigeriaans president Ahmed Tinubu, de grootste pleitbezorger voor een militaire invasie in buurland Niger. Hij legt de anti-westerse gevoelens in de regio uit en de rol die Rusland en China kunnen spelen als alternatief voor het huidige Westerse neokolonialisme.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!