Ann Vermorgen, nieuwe voorzitter ACV (voorgrond), Marc Leemans, Marie-Hélène Ska. Foto: Jeroen Permentier

Ann Vermorgen nieuwe voorzitter ACV

Ann Vermorgen, vandaag voorzitter van het Vlaams ACV, volgt vanaf 1 januari Marc Leemans op als voorzitter van het nationaal ACV. Ze werd verkozen met een tweederde meerderheid.

woensdag 21 juni 2023 15:31
Spread the love

 

Vermorgen werd verkozen na ruime consultatie binnen het ACV.

Marc Leemans blijft nog voorzitter tot het eind van het jaar.  In een persmoment stelde hij zijn opvolger voor, en de uitdagingen waar zijzelf en de vakbond de komende tijd antwoorden op moeten bieden. Het gaat over klimaatopwarming en verduurzaming, globalisering en sociale dumping, ook binnen de eigen grenzen. Maar ook over oorlog en  directe schaarste, wat ook een grote impact heeft op wie niet in oorlogsgebied woont.

Migratie en asiel zijn ook uitdagingen. Als mensen noodgedwongen op zoek gaan naar een ander leven moeten we meer doen dan de muren verhogen. Leemans maakt zich ook zorgen over de opkomst van artificiële intelligentie, en de impact daarvan op economische activiteiten. Hij ziet een toename van individualisme en ongelijkheid, populisme, verrechtsing, fake news en afname van politieke democratie.

Lees een eerder interview dat we met Ann Vermorgen hadden: “Je moet luisteren naar de mensen en hun ongenoegen”

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!