Compilatie van TikTok screenshots
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Tegendraadse TikTok over oorlogen Jemen en Soedan, LGBTQI+ in India, klimaatactie en verkiezingen in 2024

Het sociale mediaplatform TikTok blijkt naast allerlei triviaal gedoe ook veel nuttige en zeer goed gebrachte informatie te bieden die de mainstream media liever niet doorgeven, met kennis van zaken gemaakt. TikTok, je weet wel, is dat sociaal platform waarmee stoute Chinezen ons bespioneren. Foei, weten die dan niet dat alleen wij in de EU en de VS dat mogen? Oordeel zelf (en geniet van een muzikaal dessert als afsluiter).

vrijdag 28 april 2023 15:16
Spread the love

 

Wie afgaat op de mainstream Eurocentrische berichtgeving ziet spectaculaire beelden, bezorgdheid voor onze mensen ter plaatse terwijl in Soedan zomaar weer eens Afrikaans geweld uitbarst. Geen context, geen achtergrond, geen geschiedenis. Waarom zoveel protest tegen het bezoek van een hoge VS-generaal aan Argentinië? En wie heeft ooit de eerste anti-LGTBQI-wetten in India ingevoerd? TikTok van redstreamnet.

@redstreamnet

What’s at stake for global powers in Sudan? Argentines come out in huge numbers against the visit of US General Laura Richardson; and how homophobic laws in India are a legacy of British colonialism. Here’s this week’s non-Eurocentric news in under 90 seconds. ☝️ #Imperialism #LGBTQTikTok السودان

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

De EU, de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk horen door de grond te zakken van schaamte voor hun logistieke en doorslaggevende steun aan de vernietigende oorlog tegen de bevolking van Jemen, niet dat de boodschap is die je in onze grote media over het einde van deze oorlog zal horen. De reden voor dit misprijzen voor vrede? China heeft een wapenstilstand en een eerste ontwerp van vredesakkoord weten te onderhandelen. Dit bestand is nog onzeker maar het is in ieder geval meer dan alle loze beloften die de Westerse wapenleveranciers hebben uitgesproken in de tien jaar die dit conflict heeft geduurd. TikTok van TeleSurEnglish.

@telesurenglish

Yemen is an Arab country that has been at war for eight years with thousands of deaths and internal fragmentation. This Monday, Saudi and Omani peace delegations negotiate in Sana’a, the capital of the country, a peaceful solution. Find out the details. #Yemen #peace #conflicto #ONU #unicef #crisishumanitaria #parati #fyp #telesurenglish

♬ Suspenseful and tense orchestra(1318015) – SoLaTiDo

Dichter bij huis, enige uitleg bij de komende verkiezingen in België in juni 2024, voor de jonge kiezers die voor het eerst gaan stemmen. Met de afschaffing van de stemplicht voor de verkiezingen van het Vlaamse gewestelijke parlement heeft de huidige Vlaamse regering de schijn gewekt dat er helemaal geen stemplicht meer zou zijn. Dat is niet zo. Informeer je. En als je het uitpluizen van alle partijprogramma’s te tijdrovend vindt, doe dan een stemtest, bijvoorbeeld bij Wat Wat, website met no-nonsense info voor jongeren. TikTok van Dwaalzin.

@dwaalzin

Antwoorden op @Ems In 2024 zullen veel mensen voor de eerste keer moeten gaan stemmen. Dat kan verwarrend of overweldigend zijn, maar het is belangrijk om jouw stem te laten horen. Dat is hoe een democratie werkt. Als de verkiezingen dichterbij komen zullen er heel wat stemtesten te vinden zijn. Die gaan je al heel wat verder helpen! #fyp #foryou #dwaalzin #politiek #verkiezingen #belgie #stemmen

♬ origineel geluid – Dwaalzin

Heel kort, amper 14 seconden, maar wat een sterk beeld. Of hoe inspirerend klimaatprotest kan zijn. Terwijl de politie staat te roeptoeteren om ‘deze lokatie te ontruimen’ speelt een symfonie-orkest op een wegblokkade van Extinction Rebellion de Zevende Symfonie van Ludwig van Beethoven. TikTok van ExtinctionRebellion Nederland.

@extinctionrebellionned

During a protest against fossil fuel subsidies, an orchestra played the second part of the 7th symphony of Beethoven. In the background you hear the police asking people to leave. THE POWER OF MUSIC! #extinctionrebellion #beethoven #classicalmusic

♬ origineel geluid – Extinction Rebellion Nederland

Zomaar dit toemaatje

De boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Ontspannen kan met wat ‘oude’ klassieke muziek: geniet 8 minuten 46 seconden van de relaxerende pracht van het Allegretto uit de Zevende Symfonie van Ludwig van Beethoven.

Gewoon opzetten, ogen toe, niet kijken, er valt toch niets te zien. Alleen maar luisteren (en wegdromen). Een prettig weekend nog, van iedereen hier bij de redactie van jouw nieuws site DeWereldMorgen!

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!