Actie Total 6 april 2023. Foto: han Soete

Total Antwerpen solidair met stakers in Frankrijk

Vandaag blokkeerden syndicalisten van de Algemene Centrale de uitgang van de Antwerpse Totalraffinaderij uit solidariteit met de Franse petroleumarbeiders, die al weken staken tegen de pensioenplannen van president Macron.

donderdag 6 april 2023 11:15
Spread the love

Actie Total 6 april 2023. Foto: Han Soete

De delegees van Total waren in de herfst al naar Frankrijk getrokken om hun solidariteit te betuigen met hun Franse collega’s. “Het kapitalisme is internationaal, maar de solidariteit is dat ook”, horen we van verschillende délégués die aan de poort staan.

Actie Total 6 april 2023. Foto: Han Soete

“De strijd van de Fransen tegen de pensioenplannen is ook onze strijd. Overal in Europa willen ze ons langer laten werken. De plannen zijn zeer gelijkaardig en even lineair, iedereen moet langer werken zonder rekening te houden met zware arbeid, ploegenstelsels. Ook typisch dat ze die plannen willen doorvoeren zonder enig sociaal overleg, iets dat we hier ook steeds meer zien”, vertelt Levi van de algemene centrale.

Actie Total 6 april 2023. Foto: Han Soete

“Antwerpen is voor veel Franse steden dichterbij dan de Franse rafinnadereien in het Zuiden. Hier vertrekken dus altijd heel wat vrachtwagens richting Frankrijk. We willen met deze actie duidelijk laten zien dat we onze Franse collega’s steunen in hun strijd tegen langer werken.”

Actie Total 6 april 2023. Foto: Han Soete

Actie Total 6 april 2023. Foto: Han Soete

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!