Door een VS-coup afgezet eerste minister Imran Khan, voor hem lege obussen traangas van de politie die de menigte voor zijn huis wil verdrijven om hem aan te houden. Foto: geopoliticaleconomy.com
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Sociale zekerheid (voor banken), ‘vrije’ verkiezingen in Somalië en Pakistan, ‘vrije’ media Australië, geen Strafhof

De volgzaamheid van de media wordt met de dag pijnlijker om aan te kijken. Nochtans stof genoeg voor grote schandalen. De VS verhinderen openlijk vrije verkiezingen in Somalië en Pakistan, weigeren het Strafhof bewijzen te geven van Russische oorlogsmisdaden omdat ze dan het Strafhof impliciet erkennen. Australische media zijn nog erger dan de onze, maar er is ook goed nieuws: de sociale welvaartsstaat bestaat in de VS... als je een bank bent.

vrijdag 17 maart 2023 13:14
Spread the love

 

‘Verbrand de banken’. Foto Nathaniel St. Clair/ counterpunch.org

De VS is dan toch een perfecte sociale welvaartsstaat! Tenminste, als je een bank bent, echte mensen moeten maar hun plan trekken. Sinds 2009 heeft de overheidsbank Federal Reserve 9.000 miljard dollar aan de banksector gegeven, geld dat gewoon werd uitgevonden. Ook nu voor twee banken in Silicon Valley. Voor echte sociale welvaart is er daarentegen geen geld. Deze analyse voorspelt nog meer rampspoed voor de gewone Amerikaan en zijn lopende bankrekening. Why the Banking System is Breaking Up

 

 

Imran Khan. Foto: geopoliticaleconomy.com

Herinner je je de verontwaardiging over beweerde Russische inmenging in de verkiezingen in de VS, waar uiteindelijk niets van bleek te kloppen? Zoveel amateurisme is aan de VS niet besteed. Als de VS verkiezingen willen beïnvloeden doen ze dat grondig en efficiënt. Na eerder een staatsgreep te hebben gepusht in Pakistan tegen democratische verkozen eerste minister Imran Khan, werken de VS mee om te verhinderen dat hij als grootste kanshebber kan deelnemen aan de komende verkiezingen. Alleen massaal volksverzet houdt hen nog tegen. Pakistan’s coup regime tries to arrest Imran Khan – but faces massive popular resistance

Tegen propagandisten mag je gemeen zijn. Australië, land van kangoeroe’s, boemerangs, verwoestende bosbranden en overstromingen, staat niet bepaald hoog op onze Europese media-agenda. Zie hier hoe voormalig eerste minister Paul Keating brandhout maakt van de voltallige pers van zijn land, die hij in zeer ondiplomatische bewoordingen platte oorlogspropagandisten noemt. We kunnen maar dromen van een politicus die het hier aandurft om onze media zo aan te pakken. It’s Good To Be Mean To War Propagandists

Het Strafhof in Den Haag. Foto: OSeveno/CC BY-SA 3:0

De VS twijfelen om bewijsmateriaal van Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne te overhandigen aan het Internationaal Strafhof in Den Haag, omdat dat een precedent zou kunnen zijn voor erkenning van het Strafhof en vervolging van oorlogsmisdaden in Irak. De VS, Rusland en Oekraïne hebben met elkaar gemeen dat ze het Internationaal Strafhof in De Haag niet erkennen. De hypocrisie is verbijsterend. Biden Administration Splits on Prosecuting Russian for War Crimes in Ukraine

Somali’s betogen voor vrije verkiezingen. Foto: thegrayzone.com

Zoals hierboven al gezegd, de VS doen niet aan amateuristisch gepruts zoals de Russen als ze zich met verkiezingen moeien in andere landen. Terwijl Somalië zich inspant om voor het eerst sinds 1991 verkiezingen te organiseren hebben de VS en hun Europese bondgenoten het separatisme aangestookt met logistieke steun om het land te destabiliseren en zo verder de grondstoffen in de bodem en in de kustzee te kunnen plunderen. How the US crushed the struggle for a Somali nation

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!