Waarom verlaat Joods-Brits Holocaust-overlever Stephen Kapos Labour? Dit en ander Tegendraads Leesvoer. Screenshot YouTube Helena Aksentijevic
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Tegendraads Leesvoer: de oorlog die verkeerd loopt, Sahra Wagenknecht, Holocaust-overlever, VS-Joodse kritiek

Een oorlog die niet loopt als gepland, Sahra Wagenknecht, Duitse linkse politica met extreemrechtse volgers? Een pro-Palestijns Holocaust-overlever stapt uit Labour en Amerikaanse Joden die in een Open Brief aan eerste minister Benjamin Netanyahu het politiek misbruik van antisemitisme veroordelen als wapen tegen critici van Israël. Meer Tegendraads Leesvoer uit de internationale media.

vrijdag 3 februari 2023 09:17
Spread the love

 

Cartoon: The Fish

Chris Hedges was jarenlang correspondent voor de New York Times (1990-2005) in ex-Joegoslavië tot hij de selectieve vooringenomenheid niet langer kon slikken, waarmee zijn reportages werden ‘opgeschoond’. In deze aflevering van The Chris Hedges Report Ukraine: The War That Went Wrong bekijkt hij de recente beloftes tot zware wapenleveringen aan Oekraïne. Die bieden volgens Hedges geen enkele kans op een overwinning, en zullen het conflict alleen maar gruwelijk verlengen ‘tot de laatste Oekraiener’.

 

Screenshot Rumble Glenn Greenwald

Glenn Greenwald volgt een zeer eigengereide koers, met naast accurate commentaren ook betwistbare stellingen. Dat geldt ook voor de Duitse linkse politica Sahra Wagenknecht. In Sahra Wagenknecht on the Ukraine War & the State of German Politics (interview vanaf 12:00) weerlegt zij echter grondig de stelling die de Duitse massamedia over haar verspreiden, dat zij een handlanger van extreemrechts zou zijn. Ook als je het niet altijd met haar eens bent, is zij een stem die mag gehoord worden.

 

Stephen Kapos. Screenshot YouTube Helena Aksentijevic

Jewish Voice for Labour werd opgericht door Britse Joden die zich achter Jeremy Corbyn schaarden tijdens de mediahetze tegen zijn persoon. De hypocrisie van huidig Labourvoorzitter Keir Starmer in zijn strijd tegen zogenaamd ‘antisemitisme’ in de partij kan niet beter worden geïllustreerd dan door het verhaal van Holocaust-overlever Stephen Kapos, die recent zijn ontslagbrief uit de partij stuurde naar Starmer.

Die verbood hem op 27 januari 2023 Holocaust Remembrance Day het woord te nemen op een herdenkingsplechtigheid, omdat hij een pro-Palestijnse standpunt inneemt over Israël. Hij legt in Holocaust survivor resigns from “McCarthyite” Labour Party wat zijn motief is om die stap te zetten. Zie tevens zijn aangrijpende levensverhaal in de documentaire Stephen Kapos, Holocaust Survivor, in conversation van 2022 (40:39).

 

Screenshot Haaretz

De Israëlische krant Haaretz (‘het land’) is volgens Noam Chomsky de beste bron over wat in Israël en de bezette gebieden gebeurt. De krant laat een breed spectrum van opinies toe, waaronder Gideon Levy, die dagelijks bericht over de werkelijkheid in de bezette gebieden. 170 Amerikaanse Joden richten in Haaretz een boodschap aan de extreemrechtse regering aan eerste minister Benjamin Netanyahu, waarin zij het gebruik van ‘antisemitisme’ als politiek wapen veroordelen, dat volgens hen nefast is voor de veiligheid van Israël. Geen pro-Palestijns standpunt, maar dat zij politiek misbruik van antisemitisme tegen critici van Israël aanklagen is een teken aan de wand. Israël verliest wereldwijd de strijd om de publieke opinie.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!