Interview, Video -

Brazilië na poging tot staatsgreep: “Lula komt hier sterker uit dan ooit tevoren”

Op zondag 8 januari 2023 ondernamen enkele duizenden supporters van voormalig president Jair Bolsonaro een poging tot staatsgreep in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Hun poging tot staatsgreep mislukte echter volledig. DeWereldMorgen.be sprak erover met onafhankelijk journalist Brian Mier in Brazilië. 

vrijdag 13 januari 2023 15:05

 

Zij veroorzaakten grote vernielingen in het Congres (het federale parlement), het Hooggerechtshof en het Presidentieel Paleis. DeWereldMorgen.be sprak met Brian Mier, organisator van de nieuwssite BrasilWire, de beste Engelstalige bron voor het andere nieuws over Brazilië. Hij woont al 27 jaar in Brazilië en geeft met zijn nieuwssite een kijk op dit fascinerende land die je niet in de mainstream media vindt.

Zijn oordeel: “Dit was niet zomaar een zootje ongeregeld. Zij hadden de medewerking van de lokale politie van de hoofdstad. Hun poging is echter grandioos mislukt. President Lula komt hier sterker uit dan ooit tevoren. Zelfs zijn rechtse tegenstanders hebben zich nu bij de feiten neergelegd. De strijd is niet voorbij, maar Lula’s impact op Brazilië, Latijns-Amerika en de wereld wordt aanzienlijk.”

(Klik op icoon ondertiteling onderaan rechts in beeld voor NL ondertitels)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!