Podcast - Alles Wordt Beter

#10: Niet straf, maar herstel, is het antwoord

Gevangenissen zijn overbevolkt en ze worden te vaak een grootschalige strafindustrie in plaats van huizen van kleinschalig herstel. Dat stelt Hans Claus, 'directeur van de gedetineerden in Oudenaarde', zoals hij zelf zegt. Vanuit de overtuiging dat de mens een samenwerkend wezen is, legt hij niet alleen de klemtoon op persoonlijke verantwoordelijkheid, maar ook op de mogelijkheden die mensen krijgen.

maandag 12 december 2022 11:32
Spread the love

 

Hoe komen we los van schuld en boete en hoe bouwen we aan herstel voor overtreder, slachtoffer en maatschappij? Hans Claus vertelt het aan onze host Tjhoi. Alles Wordt Beter, ook achter de muren van de gevangenis.

Een kleine blik achter de schermen:

Tjhoi Ng Sauw en Hans Claus.

Tjhoi Ng Sauw en Hans Claus.

Tjhoi Ng Sauw en Hans Claus.

 

De podcast is ook te vinden op Spotify en Apple podcast. Gewoon even zoeken op “Alles Wordt Beter”.

De podcast “Alles Wordt Beter” is een unieke samenwerking van tien media (waaronder DeWereldMorgen.be) en denktanks. Meer info: http://alleswordtbeter.be/

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!