Interview -

“Circulatieplan Brusselse Vijfhoek komt goed, meer dialoog nodig met wijken.”

Jean-Paul Gailly is gepensioneerd ambtenaar met rijke ervaring in mobiliteit en verkeerskunde. Hij legt de principes uit van het nieuwe circulatieplan voor de Brusselse Vijfhoek.

woensdag 2 november 2022 08:10

 

“Dit is het resultaat van 20 jaar mentaliteitsevolutie. Ooit werden die eerste fietspaden weggelachen. Nu zie je het resultaat. Het centrum is nog altijd bereikbaar met de auto via verkeerslussen. Het enige dat niet meer kan is doorgaand verkeer door de stad.”

“Een groot deel van de bevolking staat hier achter. In een aantal wijken verloopt het minder vlot. Dat heeft te maken met gevoelens van sociale wanhoop. De communicatie door de overheid en de dialoog is daar ook niet goed verlopen. We moeten daar rekening mee houden. Jammer genoeg profiteren een aantal politieke partijen van die onvrede om hun auto-obsessie vol te houden. De tijd van koning auto is echter definitief voorbij.”

Video Koen Ooms.

(NL ondertitels, druk op icoon onderaan rechts in de video of op YouTube)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!